Ексголову Верховного Суду Князєва заарештували з заставою у понад 107 млн гривень
Ексголову Верховного Суду Князєва заарештували з заставою у понад 107 млн гривень

Ексголову Верховного Суду Князєва заарештували з заставою у понад 107 млн гривень

Колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву, який втратив довіру колег і зняв з посади після підозри в отриманні хабара в особливо великих розмірах, обрано запобіжний захід. Його заарештували з заставою у понад 107 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 18 травня. Як зазначається, строк дії запобіжного заходу – до 14 липня.

Князєва взяли під варту  в залі суду.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 107,360 млн грн застави колишньому голові Верховного Суду", – йдеться у повідомленні.

Раніше Вища рада правосуддя, уповноважена приймати рішення щодо чиновників свого відомства, схвалила утримання Князєва під вартою. На цьому наполягали прокурори САП та українська громадськість, яка обурена масштабами корупції в умовах війни з Росією.

Нагадаємо, що детективи НАБУ провели справжню спецоперацію для викриття Князєва у хабарництві. Вони підіслали до офісу підозрюваних нову "співробітницю-студентку" – а насправді агента відомства, якому вдалося записати розмови, які стали доказами хабарництва.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що для пересічних українців корупціонери у владі є ворогами №1 всередині України в умовах інтервенції РФ. З невеликим відривом далі йдуть агенти РФ, а після них – політики та пропагандисти із проросійською позицією.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader