ЗСУ перехопили тактичну ініціативу й досягли значних успіхів у районі Бахмута – ISW
ЗСУ перехопили тактичну ініціативу й досягли значних успіхів у районі Бахмута – ISW

ЗСУ перехопили тактичну ініціативу й досягли значних успіхів у районі Бахмута – ISW

Сили оборони України продовжують локальні контратаки в районі Бахмута, змусивши російських загарбників залишити ще низку позицій у Донецькій області. 18 травня українські воїни перехопили тактичну ініціативу й досягли тактично значущих успіхів у цьому районі.

Відповідний висновок зроблено у звіті, опублікованому вранці в п'ятницю, 19 травня, американським Інститутом вивчення війни (ISW). Аналітики підкреслили, що операції ЗСУ на Бахмутському напрямку є продовженням локальних наступальних дій, вони не говорять про початок великого контрнаступу.

Те, що наші захисники мають успіхи, підтверджували навіть російські блогери. Декілька з них стверджували, що українські сили прорвалися через оборонні рубежі окупантів на південь і південний захід від Івановського (6 км на захід від Бахмута) та на північний захід від Кліщівки (6 км на південний захід від Бахмута).

Російські джерела також писали, що загарбники "зробили жест доброї волі" з позицій на північ від села Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута), але воїни Сил оборони поки що не зайшли до самого населеного пункту.

Лінія фронту у районі Бахмута

Підтверджував просування українських Героїв зокрема і власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин. 18 травня він повідомив про те, що росіяни покинули ще 570 метрів території на північ від Бахмуту.

В ISW зазначили: це узгоджується із заявою замміністра оборони України Ганни Маляр про те, що ЗСУ на 500 метрів на північ від міста і на 1000 – на південь.

Офіційний представник ЗСУ Сергій Череватий озвучував дані, що за минулу добу Сили оборони пройшли ще 1700 метрів, а третя окрема штурмова бригада заявляла, що її контратаки розширили український виступ до 2000 метрів завширшки і 700 завглибшки.

Карта бойових дій на Донеччині
Бахмут

Як писав OBOZREVATEL:

– Нещодавно в мережі показали нові фото знищеного противником Бахмута. Раніше це місто було одним із найкрасивіших на Донбасі, а його населення становило понад 70 тисяч осіб.

– У Maxar Technologies показали, як руїни Бахмута виглядають на знімках із супутника. Кадри показують масштабні пошкодження та руйнування житлових будинків і промислових підприємств.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader