Зеленський і Байден сьогодні мають зустрітися під час саміту G7 у Хірошімі
Зеленський і Байден сьогодні мають зустрітися під час саміту G7 у Хірошімі

Зеленський і Байден сьогодні мають зустрітися під час саміту G7 у Хірошімі

Зеленський і Байден сьогодні мають зустрітися під час саміту G7 у Хірошімі

Про це з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації президента США повідомляє CNN.

Сьогодні у Хірошімі, де триває саміт "Великої сімки" має відбутися зустріч президентів України та США. 

«Ми очікуємо, що президент матиме двосторонню зустріч із президентом Володимиром Зеленським», — сказав журналістам високопоставлений чиновник адміністрації Джо Байдена, додавши, що зустріч відбудеться «трохи після 14:00» за місцевим часом (1:00 за східним часом). За словами чиновника, Байден «продовжуватиме підтверджувати тверду та рішучу підтримку США і надалі», — передає CNN.

Чиновник вказав на «потужну заяву про єдність» країн G7, які виступають проти вторгнення Росії в Україну на саміті цього тижня, включаючи санкції та оголошення про спільні зусилля з підготовки українських пілотів для управляння літаком F-16 — зусилля, які були в пріоритеті. Про це заявив радника з національної безпеки США Джейка Саллівана.

G7 складається з найбільших промислово розвинутих демократій світу: США, Франції, Німеччини, Великобританії, Канади, Японії та Італії. Токіо також запросив на зустрічі кілька інших держав регіональних гравців.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Китай зіграти певну роль у припиненні війни Росії, чиновник сказав, що США сподіваються, що президент Китаю Сі Цзіньпін розглядає саміт цього тижня як сигнал «рішучості». 

«Ми сподіваємося, що президент Сі та Китайська Народна Республіка витягнуть з того, що вони бачать тут... це те, що існує дуже багато рішучості продовжувати підтримувати Україну, як G7 продовжує говорити, до тих пір, поки це потрібно, і що Китай може зіграти значущу роль у допомозі припинити цю війну», – сказав чиновник. 
Також очікується тристороння зустріч Байдена з президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем і прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою рано вдень у неділю за місцевим часом. Чиновник назвав ці відносини «пріоритетом» для Байдена. Лідери обговорять безпеку, економіку та інші теми.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader