Нічна атака безпілотниками: у ЗСУ розповіли, скільки дронів збили сили ППО
Нічна атака безпілотниками: у ЗСУ розповіли, скільки дронів збили сили ППО

Нічна атака безпілотниками: у ЗСУ розповіли, скільки дронів збили сили ППО

Росіяни спрямували усі дрони на Київ та область.

Після опівночі 20 травня  російські окупаційні війська атакували Україну з північного напрямку 18 ударними дронами "Shahed-136/131", які спрямували на Київщину. Усі безпілотники було знищено.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

"Усі (18 безпілотників, що летіли на Київщину - Ред.) - знищено силами та засобами повітряного командування "Центр" Повітряних Сил", - йдеться у повідомленні.

Крім того, наприкінці минулої доби, 19 травня, на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Схід" знищено два ударні дрони типу "Shahed", а на південному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Південь" знищено розвідувальний БпЛА "Мерлін-ВР".

"Протягом минулої та поточної доби тактичною авіацією Повітряних Сил здійснено до 30 літакових вильотів на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття", - додали у командуванні. 

Повітряна тривога вночі 20 травня 

Після опівночі у різних регіонах України повідомили про повітряну тривогу. Зокрема, у Києві та області про небезпеку оголосили о 00:41. Тривога тривала 2 год. 20 хв - до 03:01.

Під час повітряної тривоги звуки вибухів пролунали на Київщині та Чернігівщині. Зокрема, у Київській ОВА попередили про загрозу атаки БпЛА і зазначили, що в регіоні працює ППО. 

Згодом мер Києва Віталій Кличко поінформував про пожежу в Дніпровському районі столиці.Займання виникло внаслідок падіння уламків збитих дронів. За його словами, пожежа сталася на даху 9-поверхівки в одному зі столичних житлових комплексів.

  • Риють траншеї та будуть бліндажі: експерт розповів, як окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ
  • В ISW розповіли про успіхи ЗСУ під Бахмутом: що відомо
  • Окупанти здійснили чергову повітряну атаку столиці: подробиці
Джерело матеріала
loader
loader