У відповідь на вирок журналісту: Польща запровадила санкції щодо 365 громадян Білорусі
У відповідь на вирок журналісту: Польща запровадила санкції щодо 365 громадян Білорусі

У відповідь на вирок журналісту: Польща запровадила санкції щодо 365 громадян Білорусі

Польща запровадила санкції щодо 365 громадян Білорусі, чиє перебування на території країни є небажаним.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ Польщі.

– Цим особам також буде заборонено в’їзд до Шенгенської зони. До них буде застосовано заморожування коштів та економічних ресурсів. Крім того, міністр ухвалив рішення заморозити кошти та економічні ресурси щодо 20 організацій і 16 осіб, пов’язаних переважно з російським капіталом, – йдеться у повідомленні.

До санкційного списку потрапили 159 депутатів, 76 суддів, 7 прокурорів, 32 представники місцевої адміністрації, 28 працівників правоохоронних органів, 23 представники білоруських державних ЗМІ, 24 спортсмени тощо.

– До списку увійшли підприємці, пов’язані з російським капіталом. Це 15 громадян Російської Федерації та 1 білорус. Під санкції також потрапили 20 суб’єктів господарювання (19 пов’язаних із Росією та 1 пов’язаний із Білоруссю), – ідеться у повідомленні.

Конкретних фігурантів списку поки що не озвучено.

Уточнюється, що санкції запроваджуються у зв’язку з вироком журналістові міжнародного каналу громадського телебачення Польщі Polonia, активістові Спілки поляків Білорусі Анджею Почобуту.

Раніше повідомлялося, що вирок щодо нього набув законної сили. Почобут засуджений у Білорусі до восьми років позбавлення волі з відбуванням терміну в колонії посиленого режиму.

Його визнали винним у закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі (ст. 361 КК) і в розпалюванні ворожнечі (ч. 3 ст. 130 КК). Журналіст перебував під вартою з 25 березня 2021 року.

Теги за темою
Білорусь Польша санкції
Джерело матеріала
loader