Уночі троє киян загинули, коли намагалися потрапити до зачиненого укриття
Уночі троє киян загинули, коли намагалися потрапити до зачиненого укриття

Уночі троє киян загинули, коли намагалися потрапити до зачиненого укриття

Троє мешканців Києва загинули під час повітряної тривоги у ніч на четвер, коли намагалися потрапити до зачиненого укриття. Про це розповів чоловік однієї з загиблих Ярослав, повідомило Суспільне.

- Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло, - сказав він.

Дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі, коли йшла до укриття з дитиною, вона вижила. 

Мер Києва Віталій Кличко згодом відреагував на публікацію. У своєму телеграм-каналі він написав, що до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки й на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття.

- Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно, - заявив він.

За даними поліції Києва, внаслідок російських обстрілів медустанови у Деснянському районі загинула 33-річна жінка та 34-матір з 11-річною донькою. Ще одинадцять громадян отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що часу на те, щоб сховатися в укриття, було не так багато. У ніч проти 1 червня Росія випустила з Брянської області десять ракет наземного базування з ОТРК «Іскандер» - з них сім балістичних «Іскандер-М» та три крилатих «Іскандер-К». 

Теги за темою
Київ російська агресія
Джерело матеріала
loader