Рівень води в Каховському водосховищі продовжує падати: яка ситуація наразі
Рівень води в Каховському водосховищі продовжує падати: яка ситуація наразі

Рівень води в Каховському водосховищі продовжує падати: яка ситуація наразі

За добу рівень води знизився на понад метр.

Станом на 08:00 ранку 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35. За добу рівень води знизився на понад метр, а від моменту підриву на понад 7 метрів.

Про це повідомили в "Укргідроенерго".

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 метри. За добу показник знизився на 0,54 м.

За даними гідроенергетиків, середній показник відпливу становить 4-5 сантиметрів на годину. Це повʼязується із зменшенням напору (тиску) водосховища.

"Однак, ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю. Фахівці працюють над найоптимальнішим варіантами балансування енергосистеми та над тим, щоб у людей була вода", — зазначили в "Укргідроенерго".

Уточнюється, що на ділянках Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, з’явилися сліди обміління після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС.

За попередніми прогнозами гідроенергетиків, навіть при спрацюванні водосховища до нульової відмітки, залишиться русло річки Дніпро на місці Каховського водосховища завширшки до 1 кілометра та глибиною 6-7 метрів.

Нагадаємо, 6 червня окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почався потужний паводок. Десятки населенних пунктів на првому та лівому березі Дніпра опинилися під водой. Влада оголосила евакуацію. Натомість окупанти перешкоджають евакуації, а також продовжують обстріли.

Як повідомлялося, у Чорному морі на Одещині плавають будинки, меблі, побутова техніка, автомобілі та трупи тварин. Починається мор риби. Вода несе міни та боєприпаси. Море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин.

Джерело матеріала
loader