Автор бестселера "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт відмовилася випускати книгу про Росію
Автор бестселера "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт відмовилася випускати книгу про Росію

Автор бестселера "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт відмовилася випускати книгу про Росію

Американська письменниця та автор бестселера "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт скасувала вихід нової книги "The Snow Forest" ("Сніговий ліс"), події в якій відбуваються в російському Сибіру. У відеозверненні Instagram письменниця заявила, що ухвалила таке рішення після того, як її українські шанувальники висловили обурення у соцмережах.

- Привіт всім. Це Елізабет, і я хочу зробити заяву. Минулого тижня я оголосила про майбутню публікацію мого останнього роману під назвою "Сніговий ліс". Дія роману відбувається в центрі Сибіру в середині минулого століття, і розповідає історію групи людей, які вирішили ізолюватися від суспільства, щоб протистояти радянському уряду та спробувати захистити природу від індустріалізації. Але протягом цих вихідних я отримала величезний, масовий потік відгуків та реакцій від моїх українських читачів, які виражають гнів, смуток, розчарування та біль з приводу того, що я вирішив випустити книгу у світ прямо зараз. Будь-яку книгу, незалежно від її сюжету, дія якої відбувається у Росії. І я хочу сказати, що я чула ці повідомлення, читала ці повідомлення та поважаю їх. В результаті я змінюю курс [роботи] і виключаю цю книгу з графіка публікації. Наразі не час для публікації цієї книги. І я не хочу додавати жодної шкоди групі людей, які вже зазнали і продовжують зазнавати тяжкої та надзвичайної шкоди. Тому я зробила саме такий вибір. У мене є й інші книжкові проекти, над якими я працюю, і я вирішила зараз переключити свою увагу на роботу над ним. Я просто хотіла повідомити все про це і сказати велике спасибі, - заявила Елізабет.

Книга "The Snow Forest" ("Сніговий ліс") Елізабет Гілберт мала надійти у продаж в Америці в лютому наступного року.

Елізабет Гілберт 54 роки. Вона розпочала письменницьку кар'єру у 1993 році. Тоді її роман "Пілігрими" переміг у конкурсі "Дебют американського письменника", який організував журнал Esquire. У 2006 році випустила автобіографічний роман "Їсти, молитися, кохати", завдяки якому здобула всесвітню популярність.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Elizabeth Gilbert (@elizabeth_gilbert_writer)

Джерело матеріала
loader
loader