Пам'ятка архітектури на Рейтарській: стартує реконструкція будинку
Пам'ятка архітектури на Рейтарській: стартує реконструкція будинку

Пам'ятка архітектури на Рейтарській: стартує реконструкція будинку

У центрі Києва реалізовують унікальний проект бутікового бізнес-центру REITER HALL. Девелопер проекту, компанія НЕСТ, обіцяє з повагою поставитися до 120-річної історії будівлі на вулиці Рейтарській. Закінчення будівельних робіт заплановане у 2025 році.

Проект має перевтілити будівлю колишньої Київської земської управи, а згодом Київського інженерно-меліоративного інституту. Оскільки вона має статус пам'ятки історії та архітектури, проект REITER HALL був схвалений у всіх інстанціях, пов'язаних із охороною культурної спадщини. Було отримано дозвіл від Мінкульту та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, укладено договір з Інститутом археології НАН України. Окрім цього, проект пройшов міжнародну незалежну експертизу та отримав  отримує сертифікат LEED. Він підтверджує екологічність будівництва. У компанії НЕСТ говорять про делікатність та гармонійність як про основні правила архітектурного задуму.

За рахунок застосування сучасних технологій та матеріалів, будівля на вулиці Рейтарській буде укріплена та отримає ще мінімум сто років нового життя. При цьому загальний стиль і первинну архітектурну ідею буде збережено. Синтез історії та сучасності REITER HALL мають втілити з урахуванням передового європейського досвіду у цій сфері. Це підтверджується тим, що основою концепції REITER HALL є ідея провідного шведського архітектурного бюро. Також над ним працював відомий український архітектор Андрій Пашенько. 

Забудовник обіцяє, що після закінчення робіт не додасть жодних висотних надбудов в історичному серці Києва. Тиха чарівність Рейтарської має залишитися незмінною. Доповненням до бізнес-центру стане ландшафтний дизайн у найближчому сквері. Фахівці НЕСТ візьмуть за основу найкращі ідеї сучасної урбаністики, локація обіцяє бути привабливою як для бізнесу, так і для жителів міста. За словами авторів ідеї, сегмент нерухомості подібного рівня на сьогоднішній день у столиці відсутній.

"Я вірю, що війна дуже скоро закінчиться. Мирний Київ має оновитися, отримати нові символи, нові туристичні магніти, але не втратити своєї  чарівності. Ми робимо все, щоб REITER HALL викликав гордість у мешканців Києва та став комфортним місцем для міжнародних компаній та організацій", — каже Еміль Соловйов, СЕО компанії НЕСТ.

Девелопер проекту – компанія НЕСТ, чия історія розпочалася у 1997 році. Серед її успішних кейсів -  бізнес-центри в історичному центрі столиці, на Інститутській, Михайлівській, Бульварно-Кудрявській та ін. Про рівень компанії говорить і площа завершених проєктів, а це 570 000 кв. м. житлової та комерційної нерухомості. Найвідоміші проєкти компанії — це ЖК «Покровський Посад», а також бізнес-центри HILLFORT Business Mansion та «Ренесанс».

Джерело матеріала
loader
loader