У КМДА розповіли, коли у школах Києва пролунає останній дзвоник
У КМДА розповіли, коли у школах Києва пролунає останній дзвоник

У КМДА розповіли, коли у школах Києва пролунає останній дзвоник

У цьому році через загрозу блекауту зимові канікули тривали до 27 січня, через що було подовжено навчальний рік. Останній дзвоник для учнів пролунає в різних закладах середньої освіти 15 або 16 червня.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації. П’ята частина столичних школярів зараз перебуває за кордоном.

"Цьогоріч через загрозу блекауту зимові канікули було подовжено до 27 січня, через що офлайн навчання у школах Києва завершиться 16 червня, а останній дзвоник для учнів пролунає в різних закладах середньої освіти 15 або 16 червня", – повідомили в пресслужбі.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, вчителі багато зробили для того, щоб забезпечити якісний освітній процес у столиці. Майже дві третини юних киян навчались у своїх школах очно.

"Крім того, з освітнього процесу не випала і решта дітей, які навчались в онлайн форматі з різних куточків світу. Загалом серед школярів Києва п’ята частина зараз перебуває за кордоном", – заявив Мондриївський.

Він повідомив, що єдиних рекомендацій, крім заходів безпеки, закладам освіти не надавали, тож кожна школа окремо обиратиме зручний і безпечний формат випускних. Він також наголосив, що тільки з 9 та 11 класів цього року випускається майже 50 тисяч школярів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр освіти Оксен Лісовий заявляв, що перехід на 12-річну шкільну систему в Україні має відбутися у 2027 році.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader