Дивом вижив після прямого влучання ракети в авто: у Львові виходжують 39-річного воїна
Дивом вижив після прямого влучання ракети в авто: у Львові виходжують 39-річного воїна

Дивом вижив після прямого влучання ракети в авто: у Львові виходжують 39-річного воїна

Фахівці Національного реабілітаційного Центру Незламні, що входить до складу Першого медоб’єднання Львова, виходжують важко пораненого військового з множинними переломами та опіками. Російські пілоти влучили ракетою просто в автомобіль українських захисників.

Про це співробітники ПМО повідомили на своїй сторінці у Facebook.

– 39-річний Дмитро Шеменюк родом із села Березовичі на Волині. За плечима – шість років прикордонної служби та рік у лавах ЗСУ – на війні, яку тоді ще не називали великою, – пишуть медики.

Початок повномасштабного вторгнення застав ветерана вдома. Чоловік без вагань дістав із гаража своє спорядження і вирушив до військкомату.

Дмитро став розвідником. Спочатку обороняв Київ. А після того, як окупантів вдалося вигнати з півночі країни, продовжив воювати на Миколаївщині, а згодом – на Харківщині. Поранення отримав на куп’янському напрямку.

Того дня Дмитро разом із чотирма побратимами їхав на завдання. Раптово по них починає працювати ворожа авіація. Ракета влучила просто в автомобіль із п’ятьма захисниками.

Половину машини знесло. Двоє військовослужбовців загинули на місці. Трьох ударною хвилею відкинуло від палаючих решток автомобіля. Коли Дмитро прийшов до тями, побачив, що навколо все горить, зокрема й тіла загиблих побратимів.

Незважаючи на жахливі болі, опіки та множинні переломи, чоловік зібрався з силами і самотужки подолав пів кілометра. Потім втратив свідомість.

Його і двох тяжко поранених побратимів знайшли військові, які перебували неподалік. Їх доправили до найближчого госпіталю – у Куп’янську. У всіх трьох – опіки та множинні осколкові поранення всього тіла.

Після надання першої допомоги Дмитра перевезли до Харкова. Там підключили до апарату ШВЛ. Після трьох днів у реанімації лікарям вдалося стабілізувати стан розвідника і його відправляють далі – до Львова.

До Центру Незламні Дмитро надійшов у важкому стані: опіки 2-го ступеня руки та спини, множинні переломи стегна, лопатки, ребра та верхньої кінцівки.

– Спочатку наші фахівці очистили та закрили рани. А потім пластичні хірурги пересадили шкіру. Вони взяли трансплантат зі стегон і перемістили його на уражену вогнем ділянку на руці. Тепер можемо сказати точно: шкіра прижилася, – пишуть медики.

Наступний етап – лікування переломів. Ортопед-травматологи Центру днями мають встановити Дмитру апарати зовнішньої фіксації. Потім на захисника чекає тривала реабілітація. Попри пережите, Дмитро хоче якнайшвидше продовжити захищати країну від ворога.

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader