Паша "Мерседес" після арешту з'явився у Лаврі: у Генпрокуратурі дали пояснення
Паша "Мерседес" після арешту з'явився у Лаврі: у Генпрокуратурі дали пояснення

Паша "Мерседес" після арешту з'явився у Лаврі: у Генпрокуратурі дали пояснення

Скандальний Паша «Мерседес» з’явився у Києво-Печерській Лаврі перед прихожанами, пише Politeka.net.

На кадрах, які з’явилися в Мережі, можна побачити, як митрополит дає людям цілувати свою руку та хрестить їх.

Українці обурились, адже, як відомо, екснамісник Лаври знаходиться під домашнім арештом. І якщо він вже з’являється у Лаврі, це означає, що арешт закінчився. З’явилася інформація, що, мовляв, термін арешту не продовжили.

На появу Павла Лебідя в Лаврі відреагували в Офісі Генпрокурора України. Як зазначається в повідомленні, інформація про те, що підозрюваному не продовжили запобіжний захід не відповідає дійсності.

"Колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Строк цього запобіжного заходу закінчується 1 липня 2023 року", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Згідно ухвали суду Лебідь повинен носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

«Прокурором ще 26 червня 2023 року подано до суду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу. Судове засідання призначено на 30 червня 2023 року на 11:00 в Солом’янському районному суді м. Києва», - пояснили в Офісі Генерального прокурора, додавши, що вдень 29 червня підозрюваний прибув до СБУ у Києві за викликом слідчого для проведення слідчих дій.

Там, як запевнили в Генпрокуратурі, йому повторно вручили клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу.

«Стільки зла зробив і лиш браслет?», «Що Ви там толерантність проявляєте до цього Ворога? Воно зробило скільки грязі для суспільства України», - обурюються у відповідь українці.

Останні новини України:

Вночі окупанти атакували Україну ракетами і "шахедами".

Також повідомлялося, що Валерію Залужному підготували на ювілей унікальний подарунок.

Крім того, Politeka.net писала, що вступ України до НАТО не зупинить війну.

Теги за темою
УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader