Приховують вбивство: окупанти забрали тіла підлітків Оганнісяна і Ханганова у Мелітополь
Приховують вбивство: окупанти забрали тіла підлітків Оганнісяна і Ханганова у Мелітополь

Приховують вбивство: окупанти забрали тіла підлітків Оганнісяна і Ханганова у Мелітополь

Окупанти намагаються приховати умисне вбивство двох українських підлітків у тимчасово окупованому Бердянську. Тіла Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, прощання з якими мало відбутися у захопленому росіянами місті 29 червня, загарбники вивезли у Мелітополь.

Під приводом "проведення експертизи" рідним досі не дають попрощатися з підлітками, загарбники роблять усе, аби не стало очевидно, що дітей вбили умисно і холоднокровно. Про це написала координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова. 

Напередодні, 29 червня, у тимчасово окупованому Бердянську мало відбутися прощання з Тіграном Оганнісяном та Микитою Хангановим, яких вбили оккупанти 24 червня після того, як юні патріоти ліквідували місцевого колаборанта та російського окупанта. 

Однак тіла молодих українців, за даними Решетилової, досі не поховали.

"Не зважаючи на те, що прощання з Тіграном і Микитою було заплановане у Бердянську на вчора, їх досі не поховали. Протягом усього вчорашнього дня сім'ї чекали на дозвіл слідчих забрати тіла з моргу, проте так його і не отримали. Натомість увесь день морг був оточений військовими", – розповіла вона.

Решетилова також повідомила, що 30 червня з'ясувалося, що тіла Тіграна та Микити загарбники вивезли у тимчасово окупований Мелітополь. Зроблено це, на її думку, для того, аби приховати докази цинічного умисного вбивства дітей.

"Сьогодні стало відомо, що тіла нібито повезли на експертизу в Мелітополь. Ми розуміємо для чого росіяни це роблять. Вони намагаються приховати сліди своїх злочинів, адже по характеру уражень очевидно, що було вчинене вбивство, що в хлопців стріляли прицільно і на ураження. Але всі ці хаотичні дії злочинців не мають сенсу. Нам все відомо і все зафіксовано. Нічого приховати уже не вдасться. Просто дайте рідним попрощатися з дітьми", – написала Решетилова.

Приховують вбивство: окупанти забрали тіла підлітків Оганнісяна і Ханганова у Мелітополь

Раніше вона розповідала, що підлітків у Бердянську вбили снайпери. Одному з хлопців нелюди вистрелили у голову, іншому – у серце. І виглядає так, що загарбники, які звинуватили хлопців у стрілянині, навіть не намагалися знешкодити їх якимись іншими шляхами, окрім вбивства.

Жорстокій страті українських дітей передували пів року шаленого тиску. Хлопців викрадали та утримували у місцевому відділку "поліції", де піддавали тортурам.

Обох підлітків загарбники звинувачували у нібито підготовці диверсії на залізниці. Напередодні вбивства до них приходив так званий "слідчий", після чого хлопці почали переховуватися.

У мережі з'явилося відео, яке записував Тигран незадовго до загибелі. На кадрах він з автоматом і в тактичних рукавичках. Завершується відео словами хлопця:  "Все, це смерть, пацани. Прощавайте! Слава Україні!".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader