WP: Найбільша проблема українського контрнаступу – мінні поля
WP: Найбільша проблема українського контрнаступу – мінні поля

WP: Найбільша проблема українського контрнаступу – мінні поля

Російські війська щільно замінували території, що призвело до суттєвого сповільнення просування Сил оборони України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначено, що заміновані протитанковими і протипіхотними мінами та розтяжками ділянки перед основними опорними пунктами росіян тягнуться на 3-10 миль (5-16 км).

Як повідомили українські захисники у коментарі виданню, це змусило Київ змінити стратегію. Тепер замість того, щоб намагатися прорватися за допомогою західних бойових машин і танків, підрозділи повільно просуваються вперед пішки.

WP вказує, що боротьба України на мінних полях виявила вразливість бронетранспортерів і танків – особливо американських бойових машин Bradley  і німецьких танків Leopard, які офіційні особи вважали ключовими для України, щоб відвоювати окуповану територію у росіян.

– Ці машини отримали схвальні відгуки від солдатів – навіть після підриву на мінах більшість людей, які перебували в них, виживають, отримавши лише незначні поранення – але вони не змогли самостійно прорвати російську оборону, – пише видання.

Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності розповів, що Київ отримав менше 15 відсотків від тієї кількості обладнання для розмінування, яку він просив у партнерів напередодні контрнаступу. Частина цього обладнання прибула лише минулого тижня.

Українські військові розповіли, що систем для розмінування дуже мало і вони стають головною мішенню росіян. Тому саперам доводиться власноруч розміновувати території.

Окрім того, російські війська можуть здійснювати повторне мінування вже очищеної території з дронів.

Раніше директор операцій об’єднаного штабу Пентагону Дуглас Сімс заявив, що Сили оборони України просуваються на різних ділянках фронту ціною величезних зусиль.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader