Митрополит УПЦ МП намагався винести з храму близько двох мільйонів гривень готівкою
Митрополит УПЦ МП намагався винести з храму близько двох мільйонів гривень готівкою

Митрополит УПЦ МП намагався винести з храму близько двох мільйонів гривень готівкою

У Свято-Покровському соборі Хмельницького, який у квітні перейшов від УПЦ МП до Православної церкви України, правоохоронці виявили майже 2 мільйони гривень. Їх намагався привласнити священний Московський патріорхат. Про це пише " Суспільне Хмельницький ".

За попередньою домовленістю з ревізійною комісією, яка стежить за передачею майна собору Православної церкви України (СОТ), 20 липня митрополит мав забрати з єпархіального будинку особисті речі. Серед них була сумка з великою сумою готівки, розповів голова ревізійної комісії Ярослав Каюк. При цьому в списку майна, яке належить Антонію (Фіалко), яке погодила комісія, гроші не згадувалися.

Як розповів журналістам адвокат митрополита Роман Косюк, ці кошти – нібито особисті заощадження Антонія за 30 років служби. Нібито раніше він їх не забирав гроші через "рейдерське захоплення" храму і боявся, що його пограбують.

Повідомляють, що на місце події приїхали співробітники поліції. Парафіяни вимагають передати всі гроші на потреби ЗСУ.

Раніше суд Києва відправив митрополита Павла (Лебедя) під варту з альтернативою застави у розмірі понад 33 мільйони гривень. Рішення було ухвалено після того, як під час засідання прокурор розповів про порушення Лебедем зобов'язань, покладених на нього судом. За його словами, підозрюваний спілкувався з одним із свідків у справі. Сам митрополит заявив, що не знайомий зі свідком.

Теги за темою
Гроші УПЦ МП
Джерело матеріала
loader