Росіяни замінували підходи до українських портів: деталі
Росіяни замінували підходи до українських портів: деталі

Росіяни замінували підходи до українських портів: деталі

Окупанти намагаються зробити усе, щоб виправдати атаки у Чорному морі.

Так, Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів. Агресор має намір підірвати цивільні судна й звинуватити в цьому Україну.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на заяву тимчасово повіреної у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер.

Як підкреслила Брукер, минулого тижня Сполучені Штати поділилися з міжнародним співтовариством інформацією з попередженням, що Росія має намір розширити атаки на українські зернові об'єкти. Держава-агресорка саме так і зробила.

"Ми вважаємо, що Росія може здійснити атаки на цивільне судноплавство в Чорному морі. За нашою інформацією, Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів", – заявила Брукер.

Американська сторона вважає, що це скоординовані зусилля Росії для виправдання будь-яких атак на цивільні судна в Чорному морі. Традиційно, згодом росіяни у цьому звинуватять Україну.

Зауважимо, Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля України задля забезпечення доступу зерна на міжнародні ринки. Новий пакет американської оборонної допомоги Україні містить засоби, які допоможутьпосилити безпеку портівв умовах російських обстрілів.

Джерело матеріала
loader
loader