Суд арештував чинного депутата з ОПЗЖ за добровільну співпрацю з Росією

Суд арештував чинного депутата з ОПЗЖ за добровільну співпрацю з Росією

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під арештом без права внесення застави для чинного народного депутата, обраного від забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", підозрюваного у державній зраді, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram. У органі не вказують прізвища, проте ЗМІ писали, що йдеться про Олександра Пономарьова.

Раніше в Службі безпеки України встановили, що під час повномасштабної війни РФ проти нашої держави народний обранець добровільно погодився на співпрацю з ворогом, перебуваючи на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Зокрема, депутат перереєстрував підконтрольні підприємства відповідно до російського законодавства, відкрив рахунки у місцевих незаконних "філіях" банківських установ та організував виробництво матеріальних цінностей з їх передачею військам Росії. За даними СБУ, заводи підозрюваного постачали окупантам паливно-мастильні матеріали й надавали техніку для облаштування фортифікаційних споруд агресора.

Ще на початку 2023 року ЗМІ писали, що Олександра Пономарьова мають достроково позбавити депутатського мандата через російський паспорт. Це стосувалося також колег по партії Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина.

Джерело матеріала
loader
loader