Кабмін спростив імпорт комплектуючих для військової техніки
Кабмін спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

Кабмін спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

Український уряд на засіданні 11 серпня спростив імпорт комплектуючих для військової техніки. Наразі її зможуть ремонтувати на будь-якому підприємстві з відповідними потужностями. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Наразі складові військової техніки та техніки подвійного призначення поставлятимуться в Україну за спрощеною процедурою без дозволу Державної служби експортного контролю. Йдеться про імпорт спеціально призначених чи модифікованих до військового використання комплектуючих, пояснили у Кабміні.

- До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю, ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. У тому числі йдеться про комплектуючі для танків, БТР, спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів, – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, дебюрократизація та спрощення процесу суттєво посилить здатність тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, що має відповідні потужності та фахівців. При цьому вона зазначила, що суворий контроль за експортом компонентів залишається, оскільки Україна сумлінно виконує всі взяті міжнародні зобов'язання.

У березні уряд спростив процедуру ввезення в Україну комплектуючих для безпілотників на час воєнного стану. Також Кабмін спростив умови для виробництва військових дронів, що значно прискорило виробництво та постачання вітчизняних дронів на фронт.

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader