США ввели санкції проти російських мільярдерів Фрідмана та Авена
США ввели санкції проти російських мільярдерів Фрідмана та Авена

США ввели санкції проти російських мільярдерів Фрідмана та Авена

Управління з контролю над іноземними активами Міністерства фінансів США внесло російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авена до списку санкцій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Мінфіну США.

Крім того, до оновленого "чорного списку" потрапили російські бізнесмени Герман Хан та Олексій Кузьмичов, а також Російський союз промисловців і підприємців.

Фрідман та Авен перебувають у списку санкцій Європейського союзу з 28 лютого 2022 року, тобто практично з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Водночас російські мільярдери заявляють, що планують оскаржити накладені санкції.

Відомо, що Михайло Фрідман виріс в Україні.Свій стан він заробив у РФ, а 2015 року переїхав до Лондона. При цьому бізнесмен заперечує, що близький до Кремля. Він і надалі живе у Британії, де нещодавно отримав дозвіл витрачати гроші на своїх працівників.

Петро Авен залишив Росію невдовзі після участі у круглому столі з Путіним у день початку повномасштабної війни. Досі до РФ він не повернувся, хоч і скаржився на труднощі через санкції.

Цієї весни стало відомо, що Фрідман і Авен готові продати свої частки в Альфа-Банку за $2,3 млрд, оскільки вони прагнуть звільнитися від західних санкцій.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader