Вимагав гроші від захисника: одеський суддя отримав по заслугах, суд виніс рішення
Вимагав гроші від захисника: одеський суддя отримав по заслугах, суд виніс рішення

Вимагав гроші від захисника: одеський суддя отримав по заслугах, суд виніс рішення

4 серпня 2023 року повідомили про підозру судді Приморського райсуду Одеси. На сьогодні дії адвоката та судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України. Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила деталі скандальної справи.

Так, 14 серпня 2023 року Вищим антикорупційним судом було задоволено клопотання обвинувачення щодо судді Приморського районного суду міста Одеси.

Його підозрюють у спробі надати неправомірні пільги іншому судді за позитивне рішення у справі та заволодінні частини неправомірних вигод шляхом обману.

Так, у ході подальшого розслідування встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси.

Відповідно до узгоджених дій адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі іншій судді цього ж суду, одержати неправомірну вигоду та передати її частину вказаному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді.

Було призначено запобіжний захід тримання його під вартою на 60 днів, а також встановлено розмір застави в сумі 805 200 гривень.

Вища рада правосуддя виконала клопотання керівника САП та призупинила суддю від виконання суддівських обов'язків. Наразі проводиться досудове розслідування цієї справи.

Останні новини України:

Також Politeka писала, блогерку з Одеси, яка закликала бомбити Україну, "покарали".

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала
loader
loader