Росія втратила зв'язок із міжпланетною станцією "Луна-25"
Росія втратила зв'язок із міжпланетною станцією "Луна-25"

Росія втратила зв'язок із міжпланетною станцією "Луна-25"

У суботу, 19 серпня, російський космічний апарат "Луна-25", який хочуть приземлити на супутнику Землі для досліджень у Космосі, не зміг перейти на передпосадкову орбіту Місяця. Про це "Роскосмос" поінформував у Telegram.

- Сьогодні відповідно до програми польоту "Луны-25" о 14:10 було видано імпульс для переходу станції на передпосадкову орбіту. Під час виконання операції на борту автоматичної станції сталася позаштатна ситуація, яка не дала змоги виконати маневр із заданими параметрами, - йдеться в повідомленні.

"Луна-25" - перша місячна місія в сучасній історії РФ, попередню станцію "Луна-24" запустив іще 1976 року тоді ще Радянський Союз, пише "Медуза". "Луну-25" запустили в космос 11 серпня з космодрому в Амурській області Росії. Планувалося, що 21 серпня апарат здійснить приземлення на Місяці на північ від кратера Богуславського, а сама місія, основні завдання якої - відпрацювання технологій м'якого приземлення, вивчення будови Місяця та розвідування ресурсів, - триватиме протягом року.

 

Теги за темою
Росія Космос
Джерело матеріала
loader
loader