Головні новини за 21 серпня: повістки у поштовій скриньці, єдиний спосіб перемогти для України та подорожчання проїзду
Головні новини за 21 серпня: повістки у поштовій скриньці, єдиний спосіб перемогти для України та подорожчання проїзду

Головні новини за 21 серпня: повістки у поштовій скриньці, єдиний спосіб перемогти для України та подорожчання проїзду

Проїзд у громадському транспорті подорожчає у кілька разів: українцям готують новий "сюрприз"

Проїзд у громадському транспорті найближчим часом може подорожчати у кілька разів – до 30 гривень. Поки що зростання тарифів стосується лише Києва. Про це розповів директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандібор в інтерв'ю "Радіо Київ - 98".

Проїзд у громадському транспорті для мешканців столиці може подорожчати з 8 гривень до 30 гривень, тобто більше ніж у 3,5 рази. Проте такі тарифні зміни хочуть провести не просто так.

Руслан Кандібор заявив, що влада роздумує про заміну маршрутних таксі на тролейбуси з автономним ходом. Втілити план у життя можна лише за умови дорожчого проїзду для мешканців столиці.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Знайшли повістку у поштовій скриньці: адвокат розповів, що робити і чи законно таке "вручення"

Українцям під час загальної мобілізації вручають повістки у будь-яких місцях – на пляжі, на роботі та навіть на зупинці громадського транспорту. Адвокат розповів, як вчинити, якщо документ надіслали поштою і чи це законно.

За законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", українці зобов'язані прибути до ТЦК на порядку денному у зазначений час та дату, нагадав адвокат об'єднання "Актум груп" Віктор Бондаренко. Проте є певні правила вручення документа.

Одне з найголовніших правил - військовозобов'язаний має залишити підпис на порядку денному, що підтверджує факт отримання документа та попередження про явку до військкомату.

Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел
Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел

"Мобілізувати 3 млн людей": у Німеччині назвали єдиний спосіб для України перемогти росію

В Україні продовжили дію військового стану та загальної мобілізації до 15 листопада 2023 року, громадян активно закликають на службу. Однак у Німеччині впевнені, що цього замало. На думку експертів, для перемоги над російськими окупантами потрібно мобілізувати 3 мільйони людей.

Про це йдеться у матеріалі німецького видання Welt. На сьогоднішній день населення України перевищує 30 мільйонів осіб, а щоб здобути перемогу у війні, за словами експертів, необхідно мобілізувати 3 млн громадян.

У статті зазначили, що чисельність Збройних Сил України може сягати 3 млн. На передову потрібно мобілізувати 10% громадян, як це зробив Ізраїль у 1947-48 роках, під час Арабо-ізраїльської війни, яка також називається Війною за незалежність Ізраїлю.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Платежі на воду "поважчали", незважаючи на заморожування тарифів: чому так

Наші читачі вже знають, що український Кабмін заблокував рішення щодо підвищення тарифів на воду, які мали відбутися 1 липня. Проте у деяких водоканалів тарифи все ж таки встигли зрости.

Відповідь на запитання чому так вийшло, надав голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, тарифи підняли саме у малих водоканалах, і вони не підкоряються НКРЕКУ.

"І там є поділ. Великі водоканали піднімають тарифи, подаючи заявки до НКРЕКУ, а малі водоканали приймають такі рішення на рівні виконкомів міськрад. Тому малі водоканали вже піднімали тарифи", – пояснив Попенко.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Приватбанк" залишив хвору пенсіонерку без грошей: "Скільки знущатиметеся"

Клієнт "Приватбанку" поскаржився на те, що фінустанова безпідставно блокує рахунок його хворої матері, яка має серйозні проблеми зі здоров'ям. Він зазначив, що спеціально оформив довіреність у нотаріуса, що дозволяє йому проводити всі операції з рахунку його матері, одна схожа на те, що банку байдуже такий документ.

Свою скаргу він опублікував на сайті Мінфіну.

Чоловік розповідає, що через те, що у його матері багато серйозних захворювань, погано чує та бачить, він у нотаріуса оформив довіреність, яка дозволяє йому вільно розпоряджатися її рахунками.

Він додає, що йому потрібно було переказати певну суму грошей із карти жінки. Чоловік переказав зі своєї картки на її кілька тисяч до потрібної суми підняв переказ на 12 500 гривень.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader