Олександр Позній розповів, чи будуть військові при владі після війни
Олександр Позній розповів, чи будуть військові при владі після війни

Олександр Позній розповів, чи будуть військові при владі після війни

Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Найбільший запит на перезавантаження Верховної Ради і місцевих рад, опитування проводили у червні і серпні, приблизно однакові цифри. За перезавантаження Верховної Ради у червні 49%, у серпні – 51%. По місцевих радах було 43%, стало 45%. Тобто трошки збільшилося, але все ж таки в межах похибки. Тобто на рівні 45-49% людей все-таки хочуть перезавантаження Верховної Ради і місцевих рад», - розповідає Олександр Позній.

Водночас він зазначає, що все електоральне поле дуже сильно залежить, наприклад, від того, чи піде в політику Залужний. Тобто, пояснює експерт, із президентом усе зрозуміло, у нього великий відсоток, він і його партія проходять, а от від рішення Залужного щодо політики залежить, яким буде розподіл голосів і в інших партіях.

«Зараз на підйомі електоральних симпатій військові, це абсолютно обґрунтовано, ми їм дякуємо за те, що вони забезпечують наше відносно мирне життя, а ми зі свого боку також намагаємося все робити для перемоги, кожен на своєму місці. Але ми чудово розуміємо, що у кожній політичній партії, яка візьме участь у гіпотетичному політичному сезоні вони (ред. – військові) ж будуть наповнювати всі ключові прохідні частини списків. Я давав ЗМІ свій коментар, що нас чекає монобільшість, тільки вона буде інша, вона буде з військових із різних політичних партій, які складуть монобільшість у наступному парламенті», - міркує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, військові точно будуть у всіх партіях, але є непопулярна думка щодо їхньої доцільності на певних посадах. Як розповідає соціолог, його знайомий, який служить у спецпідрозділі «Грім», був під Бахмутом, на Чернігівському напрямку і в Бучі, каже, не обов’язково кожен військовий буде корисний на тому чи іншому місці, йому може не вистачити комплектності у новій для себе сфері. Тому, підсумовує експерт, військових потрібно приводити до влади, але все ж таки треба дивитися, чи є вони професіоналами у тому, про що вони говорять.

Також Politeka писала про те, що Шейтельман прокоментував останнє інтерв'ю лукашенка.

Теги за темою
парламент
Джерело матеріала
loader
loader