НАЗК зафіксувало ознаки збагачення заступника очільника одеського ТЦК Галушка
НАЗК зафіксувало ознаки збагачення заступника очільника одеського ТЦК Галушка

НАЗК зафіксувало ознаки збагачення заступника очільника одеського ТЦК Галушка

НАЗК зафіксувало ознаки збагачення заступника очільника одеського ТЦК Галушка

У відомстві заявляють, що сума збагачення становить понад 14 мільйонів гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) зафіксувало показники незаконного збагачення заступника глави Одеського ТЦК Дениса Галушка на більш ніж 14 мільйонів гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами моніторингу способу життя заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки - начальника сектору комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на більш ніж 14 млн грн", – зазначили у заяві відомства.

У НАЗК розповіли, що теща Галушка, починаючи з 2020 року, придбала, а згодом продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 млн грн та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 млн грн.

У 2022 році жінка придбала автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D. Зазначено, що в укладеному договорі купівлі-продажу вартість авто вказана 5 тис. грн за його реальної вартості в 3,9 млн грн. Крім цього, теща воєнкома також восени 2022 року придбала житловий будинок та земельну ділянку під ним, загальна вартість яких становить понад 3 млн грн.

Також улітку 2022 року мати Галушка придбала автомобіль Toyota RAV-4 HYBRID, вартість якого понад 880 тис. грн, та житловий будинок із земельною ділянкою вартістю майже 1,7 млн грн, хоча в НАЗК зазначають, що жінка не була "фінансово спроможною на це".

Водночас також, син воєнкома став власником квартири в Одесі вартістю 563 тис. грн.

"Позаминулої осені автомобіль Mazda CX-5 придбала і дружина воєнкома. У договорі купівлі-продажу зазначена вартість авто становить 50 тис. грн, хоча на інтернет-платформах середня ціна такого авто близько 1,3 млн грн, що також свідчить про заниження реальної вартості. Влітку 2023 року вона поповнила свій автопарк ще й Mercedes-Benz V-KLASSE вартістю понад 2,6 млн грн", – сказали у НАЗК

Також із 2021 року Галушко спільно з дружиною витратили майже 6 млн грн, у НАЗК зазначають, що це "неспівставно більше, ніж вони могли отримати у законний спосіб. Зазначені кошти вносили на їхні банківські рахунки в готівковій формі через термінали на суми від 9 до 106 тис. грн".

Також у заяві підкреслили, що "у суб'єкта декларування та його близьких осіб відсутні законні доходи для придбання зазначеного майна".

Агентство затвердило обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення і направило його до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Раніше Державне бюро розслідувань викрило схему розкрадання мільйона гривень, виділеного на облаштування футбольного поля у військовому містечку в Одеській області.

Джерело матеріала
loader
loader