Гуменюк підтвердила, що ЗСУ підняли прапор України на лівому березі Херсона
Гуменюк підтвердила, що ЗСУ підняли прапор України на лівому березі Херсона

Гуменюк підтвердила, що ЗСУ підняли прапор України на лівому березі Херсона

Бійці Збройних сил встановили прапор України на лівому березі поруч із тимчасово окупованими Олешками Херсонської області, щоб "підняти дух людей в окупації". Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі "Суспільному".

⁃ Наші підрозділи висадились на лівий берег, аби підняти дух людей в окупації для того, щоб означити, що лівий берег — це Україна. Військові повернулись, прапор тримається, триває контрбатарейна боротьба, — сказала Гуменюк.

На відео двоє українських захисників підіймають прапор під національний гімн на фоні знівечених будівель. Відеозапис оприлюднило херсонське видання "Мост". 

Оператор, який коментує запис у телеграм-каналі відмічає, що поруч Антонівський міст, а руйнування на фоні - це обстріли та повінь. «Подраконимо трохи дибілів, нехай знають, що це наша земля», – каже один з захисників на відео.

На картах зона, в якій встановили прапор, позначена як "сіра зона" між українськими та російськими позиціями. Проєкт Deepstate, який аналізує дані з відкритих джерел, промаркував цю частину території за Антонівським мостом, як звільнену Силами оборони. Це населений пункт Дачі між Антонівкою та Олешками. На відстані 3 км знаходяться позиції росіян.

7 серпня ГУР повідомило, що проводить успішні операції на лівому березі окупованої Херсонщини: бійці підрозділу "Шаман" знищили загін елітних ракетних військ окупантів. 24 серпня Гуменюк заявила, що через великі втрати особового складу російська армія перенаправляє підрозділи з Херсонського на Запорізький напрямок.

Джерело матеріала
loader
loader