Інцидент із гелікоптером на польсько-білоруському кордоні. Розвідка відреагувала
Інцидент із гелікоптером на польсько-білоруському кордоні. Розвідка відреагувала

Інцидент із гелікоптером на польсько-білоруському кордоні. Розвідка відреагувала

Ситуація із нібито польським гелікоптером на кордоні Польщі та Білорусі може бути провокацією. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Демченко наголосив, що Білорусь постійно нагнітає або маніпулює на різних напрямках кордону.

«Треба бути уважними до того, що говорить Білорусь, звинувачуючи різні країни», – наголосив він.

Крім того, речник нагадав про ситуацію з мігрантами, які намагаються з території Білорусі незаконно проникнути до Польщі та країн Балтії. Режим Олександра Лукашенка організував цю кризу, але продовжує звинувачувати Захід.

«Що наших кордонів. Ми не фіксуємо спроб створити провокацію з боку Білорусі. Але попри все, підрозділи прикордонної служби та інших Сил оборони добре розуміють, якою небезпечною може бути ситуація з Білоруссю, яка підтримує Росії. Тому вони готові до розвитку будь-якої ситуації», – додав він.

Як повідомлялося, 1 вересня в Білорусі заявили про те, що польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон. Після цього він нібито залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі й повернувся назад.

Варшава, зі свого боку, заперечила звинувачення.

«Це брехня і провокації білоруської сторони. Такого порушення точно не було, це видно з рапортів пілота і записів радіолокаційної системи», – заявив речник оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський.

Містерство закордонних справ Білорусі окремо повідомило, що викликало тимчасового повіреного у справах Польщі Войцеха Філімоновича й зажадало від нього «відповідних роз'яснень і здійснення ретельного розслідування інциденту, що стався».

Джерело матеріала
loader
loader