Новий скандал із розтратою на 2,5 мільйони: стали відомі деталі ганебної схеми наживи
Новий скандал із розтратою на 2,5 мільйони: стали відомі деталі ганебної схеми наживи

Новий скандал із розтратою на 2,5 мільйони: стали відомі деталі ганебної схеми наживи

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили передсудове розслідування щодо колишнього виконувача обов'язків голови Держпродспоживслужби, його заступника, двох керівників підрозділів, колишнього працівника цієї державної установи та приватного підприємця. Деталі повідомили у прес-службі ДБР.

Державне бюро розслідувань встановило, що керівництво Держпродспоживслужби вигадало спеціальний схему, в рамках якої організувало фіктивну закупівлю програмного забезпечення з метою привласнення коштів. Для цього було проведено тендер на створення програмного забезпечення, і переможцем тендеру була заздалегідь визначена компанія.

На початку 2021 року було замовлено програмне забезпечення на суму майже 2,5 мільйона гривень Держпродспоживслужбою. Проте насправді робота над програмою не розпочалася, оскільки в установі вже діяла аналогічна програма.

Учасники цієї схеми підготували підроблену документацію про виконання робіт та перерахували гроші на рахунок підрядника. Проте Державне бюро розслідувань спільно з Службою безпеки України викрили цю схему та арештували гроші на банківському рахунку.

Фігурантів справи обвинувачують у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і у службовому підробленні, що спричинило серйозні наслідки. Санкція статей Кримінального кодексу України, за якими їх обвинувачують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Останні новини України:

Також писала Politeka, Служба безпеки України затримала бійця ЗСУ.

Теги за темою
Корупція ДБР
Джерело матеріала
loader
loader