Ігнат повідомив деталі нічної атаки росіян
Ігнат повідомив деталі нічної атаки росіян

Ігнат повідомив деталі нічної атаки росіян

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив деталі нічної атаки російських окупантів, спрямованої переважно на південь України.

Про це Ігнат сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини". Речник зазначив, що російські загарбники нині переважно атакують південні райони Одеської області з метою враження портової інфраструктури та інших цивільних об'єктів.

Зокрема, сьогодні нічна атака окупантів здійснювалася з південного та південо-східного напрямку - з району міста Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край РФ) та мису Чауда (на тимчасово окупованій території в Криму).

"Звідти випустили 25 шахедів, які вирушили у напрямку Одещини", - сказав Ігнат.

Також ближче до ранку загарбники застосували літаки стратегічної авіації.

"Було випущено сім ракет з дев'яти стратегічних бомбардувальників Ту-95. Зараз район запуску дещо змінено. Раніше це був переважно Каспій. Зараз - це західніше Енгельса, десь за 150 км. Саме звідти запускають вже вкотре саме ракети Х-101, Х-555 або Х-55", - сказав Ігнат.

Водночас, ворожі ракети були знищені переважно у центральній Україні.

"Також була випущено одна балістична ракета Іскандер-М, яка теж була уражена", - наголосив речник.

У цьому зв'язку він уточнив, що було збито 23 повітряні цілі, але усі ударні дрони типу "Шахед" не вдалося вразити.

Обстріл Росії 6 вересня

Як повідомляв УНІАН, усього загарбники випустили 33 повітряні засоби, з яких українським силам вдалося вразити 23. Зокрема, було знищено 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 1 балістичну ракету "Іскандер-М" та 15 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Ще 10 дронів типу "Shahed-136/131" не вдалося збити.

Джерело матеріала
loader
loader