Румунія планує евакуювати мешканців села, біля якого впав російський дрон
Румунія планує евакуювати мешканців села, біля якого впав російський дрон

Румунія планує евакуювати мешканців села, біля якого впав російський дрон

Мер комуни Чааталкьой в Румунії обговорив з міністром оборони країни можливість евакуювати жителів села Плауру, біля якого кількома днями раніше знайшли уламки російського безпілотника.

Як повідомляє Digi24, село розташоване біля кордону з Україною, не більше ніж за 300 метрів від порту Ізмаїл, який останнім часом піддається масованим атакам російських дронів.

"Тудор Чернега звернувся до влади з проханням підтримати жителів села Плауру, які вже більше місяця повідомляють, що російські дрони, що атакують український порт Ізмаїл, пролітають над їхніми будинками, а деякі з них падають дуже близько до міста", - йдеться в повідомленні.

Мер комуни зазначив, що бажаючі евакуюватися будуть забезпечені харчуванням і житлом, як і українські біженці. У той же час не всі жителі хочуть їхати, тому евакуація буде добровільною.

"В ході зустрічі з міністром оборони я також врахував можливість добровільного переміщення. Мені залишається зв'язатися з місцевими жителями, а бажаючі переселитися добровільно - будуть забезпечені такими ж умовами, як і українці, проживанням і харчуванням. Я вважаю, що таке ж напруження, викликане війною, відчувають і жителі села Плауру", - заявив мер комуни.

Російські атаки на кордоні з Румунією

Останнім часом Росія посилила атаки на українську портову інфраструктуру поруч з румунським кордоном.

Під час дронової атаки по портах Одеси 4 вересня один з ударних БПЛА впав на території Румунії. Влада країни спершу відмовлялися визнавати факт падіння, але через два дні все ж підтвердила виявлення уламків російського дрона в районі Плауру в повіті Тулча

Того ж дня президент країни Клаус Йоханніс заявив, що це "неприпустима ситуація" і серйозне порушення суверенітету країни. При цьому він підкреслив, що Румунія в безпеці і дуже добре захищена з боку НАТО.

Джерело матеріала
loader
loader