"Зробимо оголошення": в Пентагоні відповіли на чутки про ймовірну передачу Україні ракет ATACMS
"Зробимо оголошення": в Пентагоні відповіли на чутки про ймовірну передачу Україні ракет ATACMS

"Зробимо оголошення": в Пентагоні відповіли на чутки про ймовірну передачу Україні ракет ATACMS

У Міністерстві оборони США відреагували на повідомлення американських ЗМІ про те, що Білий дім нібито вже близький до рішення про передачу українській армії ракет великої дальності ATACMS. У відомстві заявили, що наразі немає нової інформації про це.

Як сказав речник Пентагону Пат Райдер у понеділок, 11 вересня, Вашингтон продовжує підтримувати "тісний контакт" із союзниками щодо оборонних потреб України. Однак зараз у США "немає нічого нового для оголошення", передає "Радіо Свобода".

"Коли і якщо з'явиться щось нове – ми, звичайно, зробимо оголошення, але станом на сьогодні я не можу нічого нового надати", – сказав Райдер.

Нагадаємо, що 11 вересня видання Reuters, посилаючись на інформацію чотирьох американських чиновників, написало, що адміністрація президента США Джо Байдена близька до схвалення постачання в Україну ракет велвкого радіусу дії, наповнених касетними бомбами. Йдеться про ракети ATACMS та GMLRS.

Ракети ATACMS

За даними джерел журналістів, побачивши успішне застосування ЗСУ касетних боєприпасів, у Вашингтоні розглядають можливість відправлення однієї чи двох систем ATACMS або керованої реактивної системи залпового вогню GMLRS.

8 вересня видання ABC News також повідомило, що рішення про передачу ЗСУ ATACMS нібито вже "на столі" у Білому домі. Журналісти заявили, що США виявили, що в їхньому арсеналі більше ATACMS, ніж передбачалося.

Як відомо, дальність керованої ракети "земля – земля" американської розробки ATACMS, яку можна запускати з HIMARS або MLRS M270, від 165 до 310 км залежно від модифікації.

Як повідомляв OBOZREVATEL, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок опосередковано висловилася на підтримку передачі Україні крилатих ракет Taurus. Вона заявила, що Берлін "розглядає всі побажання" Києва, а повномасштабне вторгнення Росії показує, що "кожен день має значення".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader