Відбувалося в два етапи: подробиці звільнення Андріївки і боїв біля Бахмуту
Відбувалося в два етапи: подробиці звільнення Андріївки і боїв біля Бахмуту

Відбувалося в два етапи: подробиці звільнення Андріївки і боїв біля Бахмуту

Андріївка Донецької області звільнена Силами оборони України. Заступник командира 3 окремої штурмової бригади ЗСУ Родіон Кудряшов, яка брала участь у наступальній операції, розповів подробиці деокупації населеного пункту.

Кудряшов розповів в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода. Ранок), що зараз в Андріївці тривають стабілізаційні дії, спрямовані на зафіксування успіху. Українським захисникам необхідно там налагодити зв’язок, логістику, провести розмінування земель.

За його словами, під час штурмових дій було ліквідовано безпосередню всю гілку керівництва 72 окремої мотострілкової бригади РФ. Він звернув увагу, що звільнення сіл навколо Бахмуту далося великою ціною для українських військових.

Зараз дивляться

– Зараз проходять певні стабілізаційні дії, щоб зафіксувати наш успіх. На сьогодні впевнено можемо сказати, що Андріївка під контролем ЗСУ, під контролем 3 окремої штурмової бригади, – сказав Кудряшов.

Він додав, що 72 окрема мотострілкова бригада РФ – це не єдина та не перша, яка намагалася стати на шляху звільнення Андріївки, намагаючись зберегти населений пункт під російським контролем.

– Андріївка є ключовим вузлом сполучення між населеними пунктами як Курдюмівка і Кліщіївка. Цей напрямок має вузол, який є як і логістичним, так і одним із небагаточисленних переходів через висоти й залізницю, яка пролягає безпосередньо до Бахмуту, – звернув увагу заступник командира штурмової бригади.

Кудряшов розповів подробиці звільнення Андріївки Донецької області. За його словами, звільнення відбувалося в два етапи. Українські воїни спочатку готували плацдарм на березі каналу Сіверський Донець – це дозволило діяти у напрямку Андріївки, Кліщіївка та Курдюмівка.

Вже пізніше, протягом останнього місяця, воїни Сил оборони здійснювали щоденні штурмові дії, рейди та закріплювалися на певних ділянках Донецької області, висотах і нарешті – у самому населеному пункті.

Вранці 15 вересня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України взяли під контроль Андріївку Донецької області завдяки штурмовим діям.

Теги за темою
Збройні сили України Війна на Донбасі Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader