Глава МЗС Угорщини видав, що "лицемірний" ЄС заздрить його країні і Туреччині
Глава МЗС Угорщини видав, що "лицемірний" ЄС заздрить його країні і Туреччині

Глава МЗС Угорщини видав, що "лицемірний" ЄС заздрить його країні і Туреччині

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Європейський Союз у лицемірстві. Він видав, що ЄС заздрить його країні і Туреччині

Обурення Сійярто висловив з приводу критики Угорщини та Туреччини з боку ЄС. Зокрема, щодо звинувачень у недемократичності. Про це міністр сказав в інтерв’ю Bloomberg, уривок із якого опублікував у своєму Facebook.

Цим самим міністр показав, що заздрить високому рівню підтримки влади в цих країнах.

"Ми повинні усвідомлювати – як турецький уряд, так і угорський, – що всі ті уряди, які йдуть проти міжнародного ліберального мейнстріму, є об'єктами нападів, несправедливих, необґрунтованих, упереджених нападів і звинувачень", – сказав чиновник.

За його словами, будь-який європейський політик "був би щасливий виграти вибори з таким відривом", як турецький президент Реджеп Таїп Ердоган чи угорський прем’єр Віктор Орбан. Аргументом він назвав "дуже крихкі політичні системи".

"Тому я вважаю великою перевагою з турецького та угорського боку те, що наші політичні системи стабільні, наших лідерів поважають, і наші лідери користуються підтримкою громадськості, тому що вони виграли вибори і отримали більшість у своїх парламентах", – додав Сійярто.

В кінці він відкрито заговорив про заздрість: "Саме тому Туреччина й Угорщина є предметом заздрості ЄС, коли йдеться про політичну стабільність".

Як відомо, Європейський парламент нещодавно ухвалив звіт про те, що процес вступу Туреччини до Євросоюзу за нинішніх обставин не може відновитися. Він закликав до ЄС вивчити "паралельні і реалістичні рамки" для своїх зв'язків з Анкарою.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ Туреччини звинуватило Європейський парламент у необґрунтованих звинуваченнях та упередження, а також "поверхневому і недалекоглядному" підході до зв'язків країни з ЄС.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Ердоган узагалі пригрозив "розлучитися з ЄС".Він вважає, що ЄС намагається відокремитися від Туреччини.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader