Канада виділить мільйони доларів на закупівлю ППО для України
Канада виділить мільйони доларів на закупівлю ППО для України

Канада виділить мільйони доларів на закупівлю ППО для України

Канада виділить близько 24,5 мільйона доларів США з метою закупівлі ракет ППО малої та середньої дальності та відповідних систем. Гроші буде передано очолюваному Великобританією партнерству, до якого входять також Сполучені Штати Америки, Нідерланди та Данія, пише Reuters.

У своїй заяві міністр оборони Білл Блер зазначив, що цей внесок є частиною військової допомоги Києву на суму понад 500 мільйонів канадських доларів, про яку прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив влітку.

Нагадаємо, у червні Данія, Нідерланди, Великобританія і СШАоголосили, що передають Україні сотні ракет та пов'язаних з ними систем для посилення протиповітряної оборони. 

Військова допомога Канади - це треба знати 

Канада, де проживає одна з найбільших у світі українських діаспор, активно підтримує Україну під час повномасштабної війни, розв’язаної Росією. 

З моменту повномасштабного вторгнення Російської Федерації в лютому 2022 року Оттава виділила понад 8 мільярдів канадських доларів на допомогу Україні, у тому числі близько 1,8 мільярда канадських доларів на військову допомогу.

В липні під час саміту НАТО у Вільнюсі прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про додаткову підтримку трансатлантичної безпеки та України на суму 541 мільйон доларів. 

Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader