Згорів ущент: під час обстрілу Львова окупанти знищили склад з 300 тоннами допомоги
Згорів ущент: під час обстрілу Львова окупанти знищили склад з 300 тоннами допомоги

Згорів ущент: під час обстрілу Львова окупанти знищили склад з 300 тоннами допомоги

Під час нічної атаки дронів-камікадзе Shahed на Львів був знищений склад з близько 300 тоннами гуманітарної допомоги.

Про це йдеться в заяві гуманітарної координаторки системи ООН в Україні Деніз Браун.

Склад належав неурядовій організації Caritas-Spes (Карітас-Спес). Це благодійна організація, релігійна місія Римсько-Католицької Церкви.

Зараз дивляться

За словами Браун, внаслідок удару РФ склад згорів ущент.

– Я найрішучіше засуджую російський удар, внаслідок якого сьогодні рано-вранці було зруйновано склад неурядової організації Caritas-Spes у Львові… Цей життєво важливий гуманітарний об’єкт, у якому було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, згорів дотла, – наголосила Деніз Браун.

Вона уточнила, що протягом року атаки РФ на гуманітарні об’єкти в Україні почастішали. І вони безпосередньо впливають на тих, хто вже страждає через російську агресію.

Браун нагадала, що гуманітарні працівники, об’єкти та активи захищені міжнародним гуманітарним правом, яке є обов’язковим для виконання. Прямі або невибіркові атаки на них суворо заборонені.

В організації Карітас-Спес Україна поінформували, що дрони окупантів влучили у промислове підприємство у Львові, де знаходився гуманітарний склад. Працівники місії цілі, а приміщення складу і все, що знаходилося всередині, згоріло.

Що відомо про атаку на Львів

Цієї ночі армія РФ запустила по Львову ударні дрони Shahed. Загалом у напрямку міста летіли близько 18 безпілотників, 15 із них сили Повітряного командування Захід збили.

Близько 5:00 ранку дрони влучили в складські будівлі, виникла пожежа на площі 9 тис. 450 кв. м.

Загинула одна людина, ще двоє постраждали (одного з постраждалих госпіталізували).

Джерело матеріала
loader