Ця війна може вплинути на майбутнє усього світу: президент Естонії закликав ООН діяти проти агресії РФ
Ця війна може вплинути на майбутнє усього світу: президент Естонії закликав ООН діяти проти агресії РФ

Ця війна може вплинути на майбутнє усього світу: президент Естонії закликав ООН діяти проти агресії РФ

Країна-агресорка Росія веде жорстоку війну з метою знищити Україну. При цьому держава-терористка керується лише своїми неоімперіалістичними прагненнями. Саме тому, ця війна може вплинути на майбутнє усього світу.

Про це під час промови перед учасниками Генеральної Асамблеї ООН сказав президент Естонії Алар Каріс. Агресію він назвав злочином керівництва Кремля.

"Результат цієї війни великою мірою визначатиме майбутнє, в якому будемо жити ми та наші діти. Чи буде там домінувати жорстокість та насильство тих, хто вчиняє злочини та руйнує інших, або ж ми будемо жити в світі, де панують закон, порядок правосуддя та міжнародно ухвалені правила будуть переважати", – сказав він.

Каріс додав, що світ повинен зрозуміти цей урок та навіки знищити агресію.

"Ця агресія є злочином російського керівництва. Росія зловживає своїм місцем у Раді Безпеки, і намагається переконати світ у тому, що чорне – це біле. Але це не так. Брехня завжди є брехнею, і не має значення, як добре вона звучить. Голосування в рамках Генеральної Асамблеї доводить, що тут дедалі менше й менше тих, хто все ще намагаються вірити у цю російську брехню", – додав Каріс.

Росія, як акцентував естонський лідер, розширила свою агресію проти України до повномасштабної війни вже більш ніж півтора роки тому. І попри це вона була постійним членом Ради Безпеки ООН.

"Ми маємо бути дуже чіткими: Росія вдерлася до іншої суверенної країни з використанням сфабрикованого приводу. Дійсна причина агресії Росії проти України полягає в російських неоімперіалістичних та неоколоніальних прагненнях. Росія хоче зруйнувати Україну, окупувати її та поширити там свою ідеологію. Якою ще може бути ступінь колонізації іншої країни?" – продовжив призидент.

Також він підкреслив, що головним призначенням ООН є запобігання війнам та загрозам для миру, та у покаранні актів агресії, які Росія постійно порушує.

Як повідомляв OBOZREVATEL,у Нью-Йорку в межах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися виступи світових лідерів із найактуальніших питань, які турбують людство сьогодні. Цікавими для нас були виступи президентів США, Туреччини, ПАР, Бразилії, Польщі та, звісно ж, України.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader