Через травму Циганкова: Ребров змінив заявку збірної України на жовтневі матчі відбору Євро-2024
Через травму Циганкова: Ребров змінив заявку збірної України на жовтневі матчі відбору Євро-2024

Через травму Циганкова: Ребров змінив заявку збірної України на жовтневі матчі відбору Євро-2024

Олександра Піхальонка перевели з резервного до основного списку "синьо-жовтих".

Головний тренер збірної України Сергій Ребров зробив вимушену заміну в заявці збірної України на жовтневі матчі кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти.

Як повідомляє офіційний сайт УАФ, замість травмованого Віктора Циганкова у складі "синьо-жовтих" до важливих поєдинків готуватиметься півзахисник "Дніпра-1" Олександр Піхальонок. Він був переведений з резервного списку до основного.

Національна команда розпочне свій збір 8 жовтня у Празі. Саме в чеській столиці українці 14 жовтня зіграють номінально домашній матч проти Північної Македонії. 17 жовтня підопічні Реброва на виїзді зустрінуться з Мальтою.

Завершить груповий етап відбору на континентальну першість збірна України 20 листопада номінально домашнім матчем проти Італії. Місце проведення поєдинку Україна – Італія ще не визначено.

Збірна України у відборі на Євро-2024: турнірне становище

За підсумками шести турів збірна України з 7 очками посідає третє місце у групі C. Лідирує з 13 балами Англія, на другій позиції – Італія (7). На четвертій сходинці – Північна Македонія (7), остання – Мальта (0). Усі, крім італійців, провели по п'ять матчів, "Скуадра Адзурра" – чотири.

Таблиця групи С (після шести турів)

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Тривожні новини для збірної України: тренер "Челсі" пояснив, чому замінив Мудрика у перерві гри АПЛ

Збірна України у відборі на Євро-2024: як вийти до плейоф, якщо не вдасться обійти Англію чи Італію

УЄФА покарав Україну за расистську поведінку фанатів на матчах відбору Євро-2024

Джерело матеріала
loader