Коли осінні канікули 2023 і коли включать опалення в школах: приблизні дати
Коли осінні канікули 2023 і коли включать опалення в школах: приблизні дати

Коли осінні канікули 2023 і коли включать опалення в школах: приблизні дати

Українські школярі вже другий рік навчаються в умовах повномасштабної війни. Зовсім скоро в школах почнуться осінні канікули 2023, які дадуть школярам тижневий відпочинок. Втім, дні відпочинку можуть продовжити, якщо в енергетиці буде складна ситуація через обстріли РФ. Ми розібралися, коли осінні канікули в школі і коли учням дадуть тепло в батареї.

Коли канікули в Україні 2023

Коли починаються осінні канікули - керівництво кожного закладу вирішує самостійно. Проте є рекомендації від Міністерства освіти, на які можуть спиратися школи. Зазвичай школярам дають відпочити в останній тиждень жовтня.

У 2023 році осінні канікули в школах рекомендують провести з 23 по 29 жовтня. Деякі школи вже заявили, що відпочиватимуть з 30 жовтня по 7 листопада. Керівництво кожної школи має повідомити дати канікул батькам учнів протягом жовтня. На тривалість канікул можуть вплинути відключення світла.

А ось коли МОН рекомендує провести решту канікул у цьому навчальному році:

  • зимові канікули - з 23 грудня по 7 січня або з 30 грудня по 14 січня;
  • весняні канікули - з 25 по 31 березня;
  • літні канікули - з 28 червня по 31 серпня.

Втім, прогнозувати дати канікул заздалегідь неможливо, адже невідомо якою буде ситуація з енергетикою цієї зими. У минулому навчальному році зимові канікули були продовжені через тривалі відключення світла.

Коли включать опалення в школах 2023

Опалювальний сезон 2023 залежить від температури повітря. Тепло в труби дають коли температура повітря протягом 3 днів поспіль не піднімається вище +8°. В середньому опалення в Україні дають 15 жовтня. Але все залежить від погодних умов - наприклад, у 2022 році в деяких регіонах України опалення включили аж у листопаді.

У школах і дитячих садах опалення зазвичай включають раніше, ніж в житлових будинках. До 15 жовтня всі навчальні заклади повинні підготуватися до опалювального сезону. Згідно з рекомендаціями Санпіна температура повітря в школах не повинна опускатися нижче 19°.

Джерело матеріала
loader
loader