Суд виніс вирок коригувальнику ударів по ринку "Барабашово"
Суд виніс вирок коригувальнику ударів по ринку "Барабашово"

Суд виніс вирок коригувальнику ударів по ринку "Барабашово"

Суд виніс вирок коригувальнику ударів по ринку "Барабашово"

Чоловік своєї вини не визнав.

Прокурори довели вину коригувальника численних ворожих обстрілів Харкова та області, зокрема й найбільшого ринку міста — "Барабашово". Чоловікові присудили 12 років позбавлення волі, повідомляє у Facebook Харківська обласна прокуратура.

"Суд визнав винним 44-річного чоловіка в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Прокурори довели, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну антиукраїнськи налаштований чоловік через Телеграм-бот зв’язався з представниками ГРУ — російської воєнної розвідки і став з ними співпрацювати, допомагаючи ворогу", - інформує обласна прокуратура.

На виконання завдань від своїх кураторів поплічник окупантів збирав інформацію про розміщення військової техніки та особового складу ЗСУ на території Харкова і області. Коригувальник надсилав скріншоти мап місцевості з позначеннями місць базування підрозділів українських військових, які виконували бойові завдання. Отриману інформацію ворог використовував, щоб завдавати удари по Харкову, зокрема й по найбільшому ринку міста «Барабашово». Коригувальника було викрито та затримано в серпні минулого року.

У судовому засіданні чоловік своєї вини не визнав. Він повідомив, що боявся обстрілів і тому, "щоб відвернути небезпеку", передавав інформацію через месенджер. З ким спілкується, нібито не знав, як і про заборону оприлюднювати таку інформацію. Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд Харкова.

Нагадаємо, у березні минулого року російські військові з "Градів" обстріляли найбільший у Східній Європі ринок "Барабашово".

Джерело матеріала
loader
loader