СБУ взяла на гарячому кума Медведчука, який займався рекетом
СБУ взяла на гарячому кума Медведчука, який займався рекетом

СБУ взяла на гарячому кума Медведчука, який займався рекетом

СБУ нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців прикордоння України та “вибивало” з людей гроші.

Пресслужба СБУ повідомила, що було затримано, зокрема, лідера банди, яким виявився чинний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

Зловмисник є кумом та давнім соратником Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року він навіть мітив у нардепи замість свого однопартійця Іллі Киви, якого позбавили мандата.

Зараз дивляться

За даними слідства, члени злочинного угруповання створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані “комерційні” спори, а потім вимагали гроші за їхнє вирішення.

У разі відмови платити – бандити погрожували потерпілим насильством та “конфіскацією” приватного майна.

— Задокументовано, що депутат разом зі своєю “правою рукою” – ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця $135 тис. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати всієї суми вигаданого боргу, – повідомили в СБУ

Співробітники СБУ затримали депутата та його спільника на гарячому під час передачі їм першої частини грошей у розмірі $20 тис. від постраждалого підприємця.

Під час обшуків депутата та інших учасників банди виявили речові докази злочинної діяльності. Зараз зловмисники затримані.

Їм готується повідомлення про підозру за двома статтями КК України: ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Теги за темою
СБУ Віктор Медведчук Закарпаття
Джерело матеріала
loader