В Одесі поплічник ворога "злив" дані про ЗСУ і поплатився
В Одесі поплічник ворога "злив" дані про ЗСУ і поплатився

В Одесі поплічник ворога "злив" дані про ЗСУ і поплатився

В Одесі до 5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який "зливав" ворогу дані про пересування колон ЗСУ.

Як повідомила прес-служба Одеської обласної прокуратури, наприкінці лютого цього року фігурант відзняв відео руху колони української військової техніки, а потім переслав своєму знайомому.

"Надалі цей відеозапис його приятель розіслав своїм знайомим громадянам Росії", - розповіли в прокуратурі.

За даними прес-служби, у судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Суд визнав жителя Одещини винним у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Наразі він перебуває під вартою.

"Слід зазначити, що його приятель також отримав 5 років ув’язнення за поширення інформації про військову техніку ЗСУ", - додали у відомстві.

За даними обласного управління СБУ, засуджено ворожого інформатора, який поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону. Викрили його наприкінці березня цього року у ході контрдиверсійних заходів на Одещині.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта виявили мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і подальшого поширення відзнятого відео.

Затримання зрадника з Херсона

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали херсонця, який під час тимчасової окупації Херсона добровільно вступив до каральних органів Росії. Зокрема, екс-посадовець "Дар’ївської виправної колонії № 10", який після захоплення Херсону перейшов на бік загарбників і запропонував свою "кандидатуру" до лав охоронців тюрми.

У червні 2022 року його призначили "молодшим інспектором групи нагляду" у складі захопленої на той час "Північної виправної колонії № 90". Зрадник забезпечував охорону камер та "периметра" російської тюрми, до якої ув’язнювали учасників руху опору. Після звільнення Херсона зрадник втік до Вінниччини, де "перетворився" на переселенця.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader