Напад ХАМАС на Ізраїль: кількість загиблих українців зросла до 13
Напад ХАМАС на Ізраїль: кількість загиблих українців зросла до 13

Напад ХАМАС на Ізраїль: кількість загиблих українців зросла до 13

Кількість українців, які загинули внаслідок нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль, зросла до 13 осіб.

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська за підсумками телефонної розмови з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог.

Вона уточнила, що серед поранених громадян України є хлопчик. Мати дитини загинула під час атаки бойовиків. Хлопчику надається медична та психологічна допомога.

Зараз дивляться

Ідентифікація тіл усе ще триває, і дані змінюються щодня.

– Уже відомо, що серед жертв терористів – 13 громадян України. Серед поранених – хлопчик, мама якого загинула під час нападу терористів. Іще один страшний доказ того, що кордони нинішнього світу проходять не лише між країнами, а й між людяністю та ненавистю, – наголосила Олена Зеленська.

Вона висловила співчуття жертвам нападу терористів ХАМАС. Перша леді України зазначила, що українці розуміють біль Ізраїлю, і наша підтримка – це не лише вияв солідарності, а й “спільного досвіду боротьби за безпеку для своїх людей”.

Олена Зеленська наголосила, що тероризм не знає кордонів, а тому важливо, щоб держави, які йому протистоять, діяли разом.

– Україна послідовно виступає за мир на Близькому Сході для всіх народів. Терор має програти, а кожна країна, у якій цінують життя, має вистояти, – уточнила перша леді.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Зранку 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю та прорвалися на ізраїльську територію з сектору Гази.

Ізраїль офіційно оголосив про стан війни. Армія країни відновила контроль над населеними пунктами на кордоні з сектором Гази і почала завдавати ударів по об’єктах ХАМАС.

Станом на 13 жовтня повідомлялося, що в Ізраїлі могли загинути 12 громадян України. Тож ця кількість знову зросла.

Відомо, що українські дипломати вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який дістав поранення через обстріли.

Крім того, з Ізраїлю організовані евакуаційні рейси для українців. 16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель-Авів) до Бухареста (Румунія) відлетів третій рейс. Загалом уже вдалося евакуювати 436 українських громадян.

Однак поки що не вдалося організувати евакуацію сотень українців, які хочуть виїхати з сектору Гази.

Telegram Олени Зеленської, Посольство України в Ізраїлі

Джерело матеріала
loader
loader