Головні новини за 17 жовтня: нардеп зганьбився на тлі загиблих воїнів ЗСУ, поки прокурор грає пишне весілля, а українців без світла ігнорують
Головні новини за 17 жовтня: нардеп зганьбився на тлі загиблих воїнів ЗСУ, поки прокурор грає пишне весілля, а українців без світла ігнорують

Головні новини за 17 жовтня: нардеп зганьбився на тлі загиблих воїнів ЗСУ, поки прокурор грає пишне весілля, а українців без світла ігнорують

Нардеп Юрій Холод зганьбився через пропозицію "зателефонувати" загиблим військовим: тинявся з телефоном серед портретів

Член партії "Слуга народу", в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод осоромився перед українцями, запропонувавши їм "зателефонувати та подякувати" загиблим героям.

Чиновник відвідав фотовиставку у Львові, присвячену бійцям, які загинули у бою за свободу України або опинились у полоні в окупантів. Він створив із цієї події цілу "піар-кампанію", на що звернув увагу екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі.

В описі до відеоролика Холод пропонує українцям зателефонувати та подякувати тим, кого вони дізналися на фото. Більше того, депутат у кадрі сам дзвонить комусь.

Юрій Холод

"Підлога країни плаче": люди "вибухнули" після пишного весілля прокурора Ільницького та працівниці ДБР Москви

Нещодавно з'явилося відео та фото святкування помпезного весілля державних чиновників із двометровим тортом.

Таке весілля, за попередніми підрахунками, обійшлося у кругленьку суму – десятки мільйонів гривень. На гучному святкуванні виступали майже всі зірки українського бомонду, а серед гостей були лише депутати та чиновники. Таке нескромне весілля у воєнний час, як мінімум, виглядає дивним, або свідчить про те, що люди живуть у різних світах.

Кадри цього весілля не залишили байдужим нікого. Воно не дивно, адже на такі контрасти на цей час важко не дати реакції. Люди в коментарях накинулися на чиновників та висловили все, що накипіло.

Весілля екс-чиновників у Львові. Фото: скрін відео
Весілля екс-чиновників у Львові. Фото: скрін відео

"Ймовірно, стався збій": ДТЕК ігнорує українців без електропостачання

В Україні ще не оголошували запровадження графіків відключення електроенергії, але частина громадян уже вимушено сидить без світла. Найчастіше причина аварійному відключенні. Споживачі скаржаться, що ДТЕК не попереджає про це, а також не називає термінів, коли проблему усунуть.

За словами українця, від "ДТЕК Київські електромережі" неможливо дочекатися ні інформації про аварійні відключення, ні відповіді в особистому листуванні. Про це він написав під постом компанії у соцмережі Facebook.

Україна без світла, скрін: YouTube

Можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси

Українським пенсіонерам доступні певні доплати, які гарантує держава. Їх розмір становить трохи вище від базового розміру пенсійної допомоги. Однак, для цього необхідно виконати умови.

Літні українці можуть отримати щонайменше 300 гривень надбавок, які виплачуватимуть щомісяця до пенсії. Цей пункт є у Законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" на сайті Верховної Ради.

Так, законодавством встановлено, що українці мають право на надбавку у розмірі 20,93 гривні за кожний рік, що перевищує потрібний трудовий стаж. Втім, розмір суми залежить від мінімальної пенсії, у 2023 році це 2093 гривні, тобто українці отримають 1 відсоток від суми.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Цінники опускаються нижче: які продукти подешевшають у жовтні

В Україні поступово знижується ціна на харчові продукти. Зокрема, до кінця жовтня можуть подешевшати деякі види круп, деякі овочі та фрукти, а також соняшникова олія та цукор.

Про це повідомив директор Національного наукового центру Інститут аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко.

"У жовтні зниження споживчих цін очікувано сповільниться, проте може продовжитися за окремими видами круп, овочів та фруктів. Можливе також здешевлення соняшникової олії та цукру, сировина для виготовлення яких продовжує надходити на переробку", - поінформував він.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Джерело матеріала
loader