Перед аварією на газопроводі між Фінляндією та Естонією помітили судна Китаю та РФ
Перед аварією на газопроводі між Фінляндією та Естонією помітили судна Китаю та РФ

Перед аварією на газопроводі між Фінляндією та Естонією помітили судна Китаю та РФ

Фінляндія розслідує розгерметизацію газопроводу Balticconnector. У момент аварії в районі трубопроводу знаходилися китайське та російське судна.

За словами слідчого Національного бюро розслідувань Фінляндії Рісто Лохи, правоохоронцям вдалося встановити, що в районі Balticconnector на момент аварії перебували Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу та російський Sevmorput.

"У розслідуванні трафік в цьому конкретному морському районі досліджується набагато докладніше, ніж дозволяють відкриті джерела. Крім руху кораблів, їх історія та попередня діяльність перевіряються у співпраці з органами влади інших країн", - пояснив слідчий.

Зазначається, що розслідування інциденту на газопроводі триває. Поліпшення погодних умов дозволило проводити водолазні роботи і огляд місця пошкодження.

Аварія на газопроводі між Фінляндією та Естонією - що відомо

10 жовтня Фінляндія повідомила про пошкодження газопроводу Balticconnector, який по дну Балтійського моря з'єднує країну з Естонією. Фінський прем'єр Петтері Орпо заявив, що інцидент не вплинув на підключення країни до газопроводу. При цьому в береговій охороні Фінляндії заявили про значні пошкодження трубопроводу.

У свою чергу сейсмологи зафіксували вибух у день, коли був пошкоджений газопровід. Його магнітуда становила 1,0. 

Пізніше міністр цивільної оборони Швеції Карл-Оскар Болін повідомив про пошкодженні телекомунікаційного кабелю, що з'єднує Швецію з Естонією. 

Теги за темою
Естонія
Джерело матеріала
loader