У КМДА розповіли, чи повернуть у київське метро жетони на випадки збоїв
У КМДА розповіли, чи повернуть у київське метро жетони на випадки збоїв

У КМДА розповіли, чи повернуть у київське метро жетони на випадки збоїв

Незважаючи на періодичні збої при оплаті проїзду банківськими картами чи QR-кодами у Київському метрополітені не збираються повертати пластикові жетони. Вони відійшли у минуле.

Про це розповів керівник цифрової трансформації Києва, заступник мера столиці Петро Оленич, передає Телеграф. Паперові квитки з QR-кодами було залишено виключно в рамках інклюзії.

"Точно ні (щодо повернення жетонів. – Ред.). Наше завдання – оптимізувати видаткову частину всіх процесів. Жетони лишились у минулому", – підкреслив Оленич.

Він додав, що навіть паперові квитки з QR-кодами було залишено виключно в рамках інклюзії, "хоча вважаємо, що це теж не треба". За його словами це додаткові витрати у вигляді використання паперу, а також утримання певних пунктів продажу.

"Враховуючи, що в кожного у Києві є смартфон, значить цифровізація рухатиметься таким шляхом. З іншого боку ми маємо забезпечити доступність з огляду на те, що в когось може не бути смартфона", – уточнив Оленич.

Як повідомляв OBOZ.UA, мобільний застосунок "Київ Цифровий" отримав нові корисні функції. Відтепер користувачі можуть знайти усі станції міської електрички та її розклад, а також оцінювати свої поїздки у громадському транспорті.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader