НАТО має достатньо ресурсів для допомоги Ізраїлю та Україні, – замгенсека Альянсу
НАТО має достатньо ресурсів для допомоги Ізраїлю та Україні, – замгенсека Альянсу

НАТО має достатньо ресурсів для допомоги Ізраїлю та Україні, – замгенсека Альянсу

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що Північноатлантичний Альянс справді готовий допомагати Україні та Ізраїлю у вкрай складний історичний момент для обох держав. При цьому йому цілком вистачить ресурсів, щоб заповнити всі потреби двох армій щодо захисту своїх кордонів та звільнення землі від ворога.

З такими словами політик виступив на телеканалі Digi24. Він зауважив, що НАТО зараз має дві загрози – це Росія і світовий тероризм.

"Росія була б рада, якби увага Заходу була прикута до близькосхідного протистояння і це змістило б акцент з військових дій в Україні. Але цього не станеться. Ми зможемо впоратися з двома ситуаціями, ми сподіваємося якнайшвидше заспокоїти ситуацію на Близькому Сході і продовжувати підтримувати Україну", – зазначив Джоане. 

Він додав, що спалах військового конфлікту між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС не застали НАТО зненацька. Альянс готовий до будь-яких викликів, і залишається вірним своїм основним принципам збереження та підтримання міжнародної безпеки.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент США Джо Байден запросив у Конгресу 106 мільярдів для допомоги Україні та Ізраїлю. З них – 61,3 млрд доларів мають бути спрямовані на допомогу ЗСУ.

Він також порівняв кремлівського диктатора Путіна та терористів ХАМАС. У такий спосіб політик пояснив американцям, чому необхідно підтримувати Україну та Ізраїль.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader