"Армія готова до вторгнення в Газу": голова ЦАХАЛ повідомив, чому відкладають наземну операцію
"Армія готова до вторгнення в Газу": голова ЦАХАЛ повідомив, чому відкладають наземну операцію

"Армія готова до вторгнення в Газу": голова ЦАХАЛ повідомив, чому відкладають наземну операцію

За словами очільника Герці Галеві, ЦАХАЛ готовий до наземного маневру.

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві заявив, що терористичне угруповання ХАМАС "жалкує" про початок війни проти Ізраїлю, і зазначив, що наземний наступ відкладається зі "стратегічних міркувань".

Про це із посиланням на слова Герці Галеві повідомляє The Times of Israel.

"Ізраїль перебуває в розпалі війни, яку розв'язала терористична група ХАМАС, що вже шкодує про це", — сказав Галеві під час пресконференції біля кордону з Газою.

За словами очільника армії, вона вже підготувалася до наземної операції.

"ЦАХАЛ і Південне командування підготували якісні наступальні плани для досягнення цілей у цій війні. ЦАХАЛ готовий до наземного маневру, і ми приймемо рішення з політичним ешелоном щодо форми та часу наступного етапу", — заявив Галеві.

Він зауважив, що з "тактичних і навіть стратегічних міркувань" процес затримується, проте цей час дозволяє ЦАХАЛу краще підготуватися.

"Ми використовуємо кожну хвилину для підготовки. І з кожною хвилиною, що минає на тому боці, ми завдаємо противнику ще сильніших ударів. Вбиваємо терористів, руйнуємо інфраструктуру, збираємо більше розвідданих для наступного етапу", — заявив Галеві.

За словами очільника ЦАХАЛу, військові будуть захищати свій дім всіма засобами. А те, що сталося 7 жовтня, коли ХАМАС вбив 1400 людей в Ізраїлі, є безпрецедентним з моменту заснування цієї держави.

"Це вимагатиме фундаментальних змін у нашій безпеці", — додав Галеві.

Тим часом під час допиту бойовики ХАМАС розповіли деталі жорстоких розправнад мирними жителями Ізраїлю.

Джерело матеріала
loader