Поставить жирну крапку: що принесе місячне затемнення в жовтні 2023
Поставить жирну крапку: що принесе місячне затемнення в жовтні 2023

Поставить жирну крапку: що принесе місячне затемнення в жовтні 2023

Друге у 2023 році затемнення Місяця відбудеться наприкінці жовтня. Воно закриє коридор затемнень, який розпочався 14 жовтня. Коли відбудеться місячне затемнення, чи зможемо ми його спостерігати, як воно відіб'ється на житті і чому слід бути особливо обережним - у матеріалі.

  • Чим особливе місячне затемнення в жовтні 2023  
  • Коли місячне затемнення в жовтні 2023 - точний час і як його побачити
  • Що не можна робити в місячне затемнення
  • Що можна робити в місячне затемнення

Чим особливе місячне затемнення в жовтні 2023   

Місячне затемнення - це явище, коли Земля, перебуваючи на одній прямій між Місяцем і Сонцем, кидає тінь на супутник. Якщо наша планета закриває Місяць частково, то відбувається напівтіньове місячне затемнення - саме таке ми побачимо в жовтні. 

Затемнення Місяця завжди збігається з повнею. Цього разу тінню Землі буде вкрито максимум 6% поверхні Місяця - тобто, він не зникне, а лише тонкий його край стане повністю темним. Тіньова величина цього місячного затемнення дорівнює 0,122 (максимально можлива - 1), а напівтіньова величина - 1,118 (максимальна - 2, це повне місячне затемнення). Тобто, це затемнення буде найбільшим місячним затемненням до 2025 року, хоча його і не можна назвати неймовірно видовищним.

Коли місячне затемнення в жовтні 2023 - точний час і як його побачити

Приватне місячне затемнення відбудеться 28 жовтня 2023 року о 23:14 за київським часом. Але почнеться напівтіньове затемнення трохи раніше - о 21:01 і закінчиться о 01:26 за Києвом.

Повністю затемнення буде видно на сході Північної і Південної Америки, в Європі, Африці, Азії та Австралії. Частину затемнення буде видно в усій Європі, Азії, Австралії, Африці, Північній Америці, більшій частині Південної Америки, у Тихому, Атлантичному, Індійському океанах, Арктиці та Антарктиді. 

В Україні місячне затемнення 28 жовтня 2023 року можна спостерігати за умови, що погода вночі буде ясною. Щоб побачити його, не потрібно жодного спеціального обладнання - потемніння поверхні Місяця буде видно неозброєним оком. Як уже говорили, край Місяця під час затемнення здаватиметься темним, ніби від нього відкусили шматок. Інша частина буде вкрита світлою півтінню - його поверхня лише злегка потемніє.

Наступне місячне затемнення відбудеться 25 березня 2024 року. 

Що не можна робити в місячне затемнення

Місячні затемнення привносять у життя зміни, кажуть астрологи, як позитивні, так і негативні. Затемнення в жовтні 2023 року відбудеться в знаку Тельця, тому можуть порушуватися теми фінансів, воєн і криз. 

Місячного затемнення слід побоюватися через його вплив на людину: у період затемнення і до нього може погіршитися загальне самопочуття, проявитися емоційна нестабільність. Головний біль із нізвідки і безсоння - це теж затемнення.

Зазвичай у цей період також виходять з ладу електроприлади, губляться важливі речі, посилки тощо. - до цього потрібно бути готовим. Також, попереджають астрологи, у декого може з'являтися почуття дежавю - ефект повторюваних подій. Якщо це відбувається з вами, то цілком імовірно, що вам потрібно зробити висновки і вчинити так, щоб виправити минулі помилки й уникнути повторюваного сценарію.

Що не можна робити в затемнення:

  • робити необдумані вчинки - вони можуть призвести до фатальних наслідків;
  • сваритися - у цей час можливі провокації, звинувачувати себе або інших у тому, що відбувається;
  • перенапружуватися;
  • йти на ризик;
  • вдаватися до медичних процедур і операцій;
  • влаштовуватися на нову роботу і підписувати важливі папери.

робити ремонт, генеральне прибирання, перестановку - як у будинку, так і в житті.

Якщо навіть плани були намічені раніше, їх краще перенести, радять астрологи. Будьте уважні на дорогах - можливі аварійні ситуації.

Що можна робити в місячне затемнення

У цей час добре підбивати підсумки і робити висновки. Спостерігайте за своїм життям і подіями, які відбуваються, які люди зустрічаються на шляху - це все може зіграти певну роль у житті. У день затемнення постарайтеся оточити себе позитивом, а енергію, якої в цей період буде багато, спрямувати на своє внутрішнє зростання.

Що потрібно робити в затемнення:

  • проводити час із сім'єю, близькими або друзями;
  • планувати нові проєкти, просувати нові ідеї на роботі;
  • знайомитися з новими людьми;
  • самореалізовуватися - можна досягти непоганих результатів;
  • раціонально харчуватися і повноцінно відпочивати.

Це місячне затемнення поставить крапку і закриє коридор затемнень 2023. З 29 жовтня життя почне потихеньку повертатися на круги своя: кругообіг подій розсмокчеться і всі проблеми вирішаться - головне, не наламати дров напередодні.

Раніше ми публікували місячний календар на листопад 2023 зі сприятливими і несприятливими датами. 

Джерело матеріала
loader
loader