Бої за Авдіївку: росіяни штурмують на кількох напрямках, але без успіху
Бої за Авдіївку: росіяни штурмують на кількох напрямках, але без успіху

Бої за Авдіївку: росіяни штурмують на кількох напрямках, але без успіху

Окупанти не змогли здійснити жодного прориву.

Російська окупаційна армія проводять штурми АвдіївкуДонецької області з південного та північного напрямків. Загарбники не  не припиняють спроб оточити місто. ЗСУ відбили всі атаки росіян.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За словами Барабаша, окупанти не змогли здійснити жодного прориву. Заяви кремлівської пропагандистів про нібито "прорвану лінію оборони" він назвав фейками. 

У спробах оточити Авдіївку війська РФ "кидають на штурми на південь і північ від міста все нові й нові сили". Втім, успіху окупанти не мали, бо "всі атаки відбиті, оборона тримається".

"Останні дві доби вони діють здебільшого невеликими групами, намагаються з кількох напрямків одночасно, щоб знайти шпарини в обороні", - пояснив він.

Крім того, Барабаш наголошує, що ворожі масовані обстріли Авдіївської громади та позицій бійців ЗСУ не припиняється ані вдень, ані вночі. Російські війська для атак застосовують усе наявне озброєння. Зокрема, минулої ночі вони завдавали ударів авіаційними бомбами та ракетами, а також використовували ствольну артилерію.

Ситуація біля Авдіївки

Раніше Віталій Барабаш повідомляв, що росіяни намагаються перерізати дорогу до міста Авдіївка. Окупанти не припиняють обстріли шляхів, а це ускладнює евакуацію людей та доставлення гуманітарної допомоги.

Тим часом у Генштабі кажуть, що ворог штурмує за підтримки авіації. Зокрема, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пункті.

В Авдіївці ситуація залишається дуже напруженою, ботиші немає ні вдень, ні вночі, почастішали авіабомбові удари.  Штурмові дії також не припиняються. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: На Авдіївку ворог кидає найдосвідченіших. Російські “експерти” вже марять виходом до Дніпра

  • Подоляк назвав несподівану причину активних штурмів РФ на Авдіївському напрямку
  • У районі Авдіївки ворог застосовує нову "тактику кротів": Жданов пояснив, що це
  • Схожа на "Азовсталь": екскомандир роти "Айдара" про майбутнє Авдіївки
Джерело матеріала
loader
loader