Ізраїль вимагає відставки генсека ООН Гутерреша
Ізраїль вимагає відставки генсека ООН Гутерреша

Ізраїль вимагає відставки генсека ООН Гутерреша

Посол Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй Гілад Ердан закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша піти у відставку, адже той спробував пояснити причини кривавої атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Про це він повідомив у мережі X (Twitter).

"Генеральний секретар, який з розумінням ставиться до кампанії масового вбивства дітей, жінок і людей похилого віку, не годиться, щоб керувати ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку. Немає жодного виправдання чи сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до жахливих звірств, досконалим проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Слів просто немає", - написав Ердан.

Ізраїль вимагає відставки генсека ООН Гутерреша - Фото 1

Раніше видання The Times of Israel повідомило, що генсек ООН Гутерреш заявив про важливість "визнати, що атаки ХАМАС не відбувалися у вакуумі".

Він також зазначив, що невдоволення палестинського народу не може виправдати жахливих нападів ХАМАС, а ці жахливі напади не можуть виправдати колективне покарання палестинського народу.

Українське агентство "Укрінформ" отримало офіційний коментар від Постійного представництва Ізраїлю при ООН, у якому наголосили, що заклик до відставки генсека ООН є офіційною позицією Ізраїлю.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористи ХАМАС напали на Ізраїль. Масована ракетна атака супроводжувалася проривом у країну озброєних бойовиків, які влаштували масові вбивства та викрадення ізраїльтян, у тому числі немовлят.

Ізраїль того ж дня офіційно оголосив стан війни, а також оголосив мобілізацію 300 тисяч резервістів. ЦАХАЛ почав завдавати ударів по військових об'єктах, а також ватажків терористів. Також Армія Ізраїлю готується до початку сухопутної військової операції у секторі Газа.

Зазначимо, що в Ізраїлі пояснили затягування із наземною операцією у Секторі Газа.

Джерело матеріала
loader