Марсіанський гелікоптер встановив новий рекорд польотів
Марсіанський гелікоптер встановив новий рекорд польотів

Марсіанський гелікоптер встановив новий рекорд польотів

Марсіанський гелікоптер встановив новий рекорд польотів

Він пролетів 579 метрів.

Марсіанський вертоліт Ingenuity подолав найбільшу відстань на Червоній планеті за останні півтора року. 19 жовтня він здійснив свій 63 політ, подолавши 579 метрів, повідомляє Space.com.

У заяві NASA йдеться про те, що гелікоптер «подолав найбільшу відстань з часів 25 польоту». Він відбувся 8 квітня, тоді маленькому апарату вдалося пролетіти 704 метри. На другому місці знаходиться відстань, подолана в липні 2021 року, тоді Ingenuity пролетів 625 метрів.

63 політ знаходиться на третьому місці по подоланій відстані. Він тривав 143 секунди, гелікоптер піднявся на 12 метрів над поверхнею Марса. Швидкість Ingenuity становила 22,7 кілометри на годину.

Ці цифри не є рекордами. Згідно з журналом польотів, найдовше в повітрі маленький апарат знаходився 169,5 секунд, піднімався на висоту 20 метрів і розвивав швидкість 36 кілометрів на годину.

Марсохід Perseverance та Ingenuity разом здійснили посадку в кратері Єзеро у лютому 2021 року. Марсохід займається пошуками можливих слідів життя минулого Марса, а також збирає зразки, які потім будуть доставлені на Землю. Маленький гелікоптер допомагає у цьому.

Але це було початковим завданням Ingenuity. Головна мета запуску гелікоптера в тому, щоб продемонструвати можливість польотів у розрідженій атмосфері Марса. Апарат впорався із цим завданням, завершивши кампанію з п'яти польотів, а тепер перейшов до більш розширеної місії.

Весною Ingenuity здійснив свій 45 політ на Марсі, під час якого він пролетів приблизно 0,5 кілометри. Тоді він зробив чудовий знімок світанку на Червоній планеті.

Джерело матеріала
loader
loader